خبر یزد

آخرين مطالب

چراغ خاموش شفافیت؛ چرا اطلاعات وام مسکن از دسترس عموم خارج شد؟ اقتصادي

چراغ خاموش شفافیت؛ چرا اطلاعات وام مسکن از دسترس عموم خارج شد؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرگزاری دانشجو /باوجود اینکه قانون بودجه بانک مرکزی را موظف کرده است به انتشار میزان تسهیلاتی که هر بانک برای وام مسکن پرداخت کرده، اما این اطلاعات چندین ماه است که از سایت این بانک حذف شده است.
قانون بودجه سال 1402 برای اولین بار راه شفافیت را به نظام بانکی باز کرد. بر طبق این قانون، بانک مرکزی موظف شد اطلاعات تسهیلات اعطایی بانک‌ها به بخش مسکن را به تفکیک هر بانک در سایت خود بارگذاری کند؛ بند "ح" تبصره 16 قانون بودجه سال 1402 درخصوص انتشار اطلاعات وام مسکن عنوان کرده بود: «بانک مرکزی مکلف است گزارش تسهیلات پرداختی بانک‌ها در بخش مسکن را به صورت ماهانه به تفکیک بانک‌ها و به صورت عمومی منتشر نماید.»
به دلیل ضروری بودن اعطای تسهیلات مسکن، مجلس شورای اسلامی در شهریور ماه سال 1400، قانون جهش تولید مسکن را به تصویب رساند که علاوه بر قانون بودجه، این قانون نیز شبکه بانکی را مکلف به پرداخت وام مسکن و بانک مرکزی را موظف به انتشار آمار آن می‌کرد.
بنا بر همین وظیفه، بانک مرکزی اطلاعات وام‌های اعطا شده به تفکیک هر بانک را در سایت خود منتشر می‌کرد که نام آن بصورت "عملکرد جز 10 تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 و ماده 4 قانون جهش تولید مسکن" قابل مشاهده بود.

خبر یزد

پس از گذشت مدتی و در طی سال، قسمتی با عنوان "تسهیلات پرداختی در بخش مسکن" به سایت این بانک اضافه شد که در آن قسمت نیز بصورت ماهانه اطلاعات وام‌های اعطایی در این حوزه به روزرسانی می‌شد، اما با ورود به سال 1403 عملکرد این بخش از بین رفت و صرفا آمار مربوط به سال 1402 قابل مشاهده بود. حتی با گذشت ماه ها، آمار آن به روزرسانی نشد و بانک مرکزی صرفا به انتشار اطلاعات وام پرداختی سال 1402 بسنده کرد.

خبر یزد

حدس و گمان‌ها درخصوص حذف آمار وام مسکن چه می‌گویند؟
بررسی‌های انجام شده طی 3 سال اخیر از وضعیت اعطای وام مسکن نشان می‌داد که شبکه بانکی عملکرد بسیار ضعیفی در پرداخت این وام داشته‌است، به طوری که حتی کمتر از 10 درصد از وظیفه خود را در اعطای این تسهیلات انجام داده‌است؛ بنابراین اکنون و باوجود حذف این اطلاعات روند شفافیت نظام بانکی محل ابهام واقع می‌شود.
باوجود اینکه علت حذف این اطلاعات از سایت بانک مرکزی هنوز مشخص نیست و مسئولین مربوطه از زمان حذف این اطلاعات تاکنون صحبتی در این خصوص نکرده‌اند، اما باتوجه به عملکرد بسیار پایین شبکه بانکی این حدس و گمان ایجاد شده که شاید دلیل حذف آمار تسهیلات پرداختی در حوزه مسکن، کم‌کاری بانک‌ها در پرداخت وام مسکن باشد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/733800/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وحشت باستانی‌تر؛ هیولاهایی که پیش از دایناسورها بر زمین حکمرانی می‌کردند

خواهر کریس رونالدو: تاسف می‌خورم، خجالت می‌کشم

وداع تلخ توماس مولر؛ پایان یک میراث 17 ساله ‏

کمپانی: موسیالا خیلی حیف شد، ما بد شانسیم!‏

هلند 3-0 ولزآ؛ شروع درخشان زنان نارنجی‌‌پوش در یورو

اشک‌های دوناروما پس از مصدومیت وحشتناک موسیالا

رقابت پنهان چین و هند برای امنیت غذایی آینده

معرفی مسیر انحرافی ناترازی برق

ورا روبین و انقلاب داده‌های نجومی؛ دانشمندان چگونه هر شب 20 ترابایت داده را مدیریت می‌کنند؟

باز هم بایرن مونیخ باز هم گل آفساید، این‌بار هری کین!

بزرگترین چهره‌های فوتبالی تماشاگر بایرن - پاریس

قیمت بره کشتاری در تهران مشخص شد

مهلت ثبت نام ایران‌خودرو در طرح مادران

لغو ١٢ هزار پرواز در ایام جنگ و آتش‌بس؛ گزارش اولیه خسارت به ایرلاین‌ها اعلام شد

چراغ خاموش شفافیت؛ چرا اطلاعات وام مسکن از دسترس عموم خارج شد؟

تاریخ ناگفته فضانوردی؛ اولین موجوداتی که به مدار ماه سفر کردند، انسان نبودند

تو همیشه شماره 20 ما خواهی بود، دیگو

اگر صلاح آن پاس را نمی‌داد ژوتا امروز زنده بود!

بارسلونا قید خرید ستاره اینتر را زد

ساپینتو، دست روی مدافع چپ 21 ساله گذاشت

درویش بله دورسون را گرفت

ادعای رسانه معتبر؛ علی کریمی به استقلال پیوست!

حسینیه ایران در عزای علمدار کربلا

جلوه‌ی عملی امر به معروف و نهی از منکر در قیام امام حسین (ع)

عامل گرانی برنج در بازار

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی، فروغی‌راد و مهری در استان زنجان

مخالفت مازیار زارع با جدایی هافبک خبرساز

نقل و انتقالات اینتر به پایان رسید!

ملی‌پوش پیشین والیبال در سری A2 ایتالیا

نقل و انتقالات فوتسال؛ مدعی جدید وارد می‌شود

پیکر مطهر شهید یاسین دهستانی در بافق یزد تشییع شد

از سرگیری پرواز شرکت‌های هواپیمایی عربی به ایران

ساخت ابزار اندازه‌گیری سرعت پیری و پیش‌بینی زوال عقل

دقایقی با وحید هاشمیان هلیکوپتر ایرانی

عبدالله آوجی: بله، با پرسپولیس مذاکره کردم!

سرمربی مشهور میزبان تیم ملی ایران

در انتظار لیست ترسناک از رقیب ایران

پدیده نجومی کم‌نظیر در تاریخ: دو ستاره درحال انفجار همزمان در آسمان ظاهر شده‌اند

بازار طلا پس از تعطیلات به کدام سو می‌رود؟

هشدار سازمان هواپیمایی؛ بعد‌ از ساعت 18 عصر پروازی نداریم

گل زیبای دنی کارواخال در تمرینات رئال مادرید

تلاش استقلال برای حضور خارجی‌ها در ایران

قهرمان آمریکایی دوومیدانی جهان مسلمان شد

لهستان بد‌ون یک فوق‌ستاره برابر ایران

معاون وزیر ارتباطات: با اینترنت طبقاتی مخالفیم؛ اینترنت طبقاتی یعنی تبعیض

هشدار درباره تبعات تاخیر در اعلام قیمت خرید گندم

دیدار معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد با خانواده شهیدان قاسمی و فروغی‌راد در استان زنجان

جستجو در گوگل می‌تواند خلاقیت را سرکوب کند

روبرتو پیاتزا سرمربی تیم ملی کوبا شد!

شناسایی و حذف 2400 مگاوات مصرف پنهان رمزارز‌ها