خبر یزد

آخرين مطالب

استفاده از هیدروژن سبز برای بهبود انعطاف‌پذیری شبکه‌های انرژی الکتریکی علمي

استفاده از هیدروژن سبز برای بهبود انعطاف‌پذیری شبکه‌های انرژی الکتریکی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / گروهی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری دانشگاه آلبورگ دانمارک طرحی را اجرایی کردند که دستاوردهای آن نه‌تنها پاسخگوی چالش‌های تولید و ذخیره‌سازی انرژی در مناطق با مصرف نزدیک به صفر است؛ بلکه برای اولین بار دو شاخص کاربردی جدید را در زمینه هیدروژن سبز معرفی کردند.
به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حسین غریب‌وند با راهنمایی پروفسور گئورک قره‌پتیان، عضو هیأت علمی این دانشگاه و پروفسور امجد انوری‌مقدم از دانشگاه آلبورگ دانمارک، پروژه‌ای با هدف مدل‌سازی و بهبود انعطاف‌پذیری انرژی در مناطق با مصرف نزدیک به صفر (nZED) و با تکیه بر هیدروژن سبز اجرا کرده است.
بازار
غریب‌وند در این‌باره گفت: در وضعیت کنونی، تأمین انرژی پایدار یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های جهانی است. در این میان، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند خورشیدی و بادی، به‌عنوان راهکار مطرح شده‌اند. اما کنترل‌ناپذیری و نوسان در تولید این منابع باعث اختلال در تعادل تولید و مصرف انرژی می‌شود.
وی افزود: به همین دلیل، انعطاف‌پذیری انرژی در سیستم قدرت اهمیت ویژه‌ای دارد. یکی از روش‌های مطرح‌شده برای ارتقای این انعطاف‌پذیری، استفاده از سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی به‌ویژه به‌صورت هیدروژن سبز است؛ هیدروژنی که با استفاده از الکترولیز و انرژی تجدیدپذیر تولید می‌شود.
مجری پروژه تصریح کرد: مناطق nZED، که در بازه سالانه تولیدی تقریبا به اندازه مصرف خود دارند، نیازمند سازوکاری دقیق برای تعادل تولید و مصرف هستند. به همین منظور، استفاده از هیدروژن سبز به دلیل قابلیت ذخیره‌سازی بلندمدت، عدم تخلیه خود به‌خودی و اتصال به حامل‌های انرژی دیگر، گزینه‌ای مناسب برای این مناطق به شمار می‌رود.
غریب‌وند با اشاره به کاربردهای متنوع هیدروژن گفت: اتحادیه اروپا طی سه سال گذشته، 92 پروژه در حوزه هیدروژن سبز اجرا کرده است؛ از جمله تحقیق در استفاده از آن در صنعت هوایی، گرمایش، زیرساخت‌های گاز و دره‌های هیدروژنی. در ایران نیز سند ملی هیدروژن در حال تدوین است و ظرفیت تبدیل کشور به قطب تولید و صادرات هیدروژن سبز وجود دارد.
وی در توضیح نوآوری‌های این تحقیق اظهار کرد: در این رساله، مدل‌سازی یک ناحیه nZED با سه حامل انرژی شامل برق، هیدروژن و گرما انجام شد. سیستم تست سالانه‌ای نیز برای مطالعات انعطاف‌پذیری انرژی برای نخستین‌بار طراحی شد. همچنین، دو شاخص نوین شامل «شاخص تعیین ظرفیت تجهیزات هیدروژن سبز» و «شاخص برنامه‌ریزی هیدروژن سبز» تعریف و معرفی شد.
غریب‌وند افزود: این شاخص‌ها به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد تا با در نظر گرفتن شرایط فنی و اقتصادی، ظرفیت بهینه الکترولایزر، مخزن و پیل سوختی را تعیین کنند. همچنین، بررسی حرارت بازیابی‌شده از این تجهیزات نیز نشان داد که می‌توان از آن برای گرمایش در مناطق سردسیر و دارای سیستم گرمایش ناحیه‌ای بهره گرفت.
وی ادامه داد: از جمله مشکلات این پروژه می‌توان به نبود اطلاعات بار تفکیک‌شده برای دوره یک‌ساله و عدم وجود شاخص‌های فنی مناسب برای تجهیزات هیدروژن سبز اشاره کرد. با این حال، موفق به ایجاد یک سیستم تست جامع شدیم که می‌تواند مرجع مطالعات آتی قرار گیرد.
غریب‌وند درباره نتایج علمی طرح گفت: حاصل این پژوهش، انتشار دو مقاله Q1 و دو مقاله کنفرانسی و یک مقاله تحت داوری در ژورنال معتبر بین‌المللی است. مقاله‌ای با موضوع امکان‌سنجی تولید هیدروژن سبز در سواحل جنوبی ایران و نیز بررسی منابع انعطاف‌پذیری در ریزشبکه‌ها، از جمله خروجی‌های برجسته این تحقیق به شمار می‌رود.
این محقق اظهار کرد: نتایج این تحقیق می‌تواند به توسعه سیاست‌های انرژی کشور، تسهیل سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های پاک و طراحی سیستم‌های پیشرفته قدرت کمک کند. همچنین، به دلیل تمرکز بر زمان‌بندی بلندمدت و تحلیل چند حامل انرژی، این پژوهش نسبت به مطالعات مشابه مزیت رقابتی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/734280/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیست آخرین تغییرات رده سنی‌ها در بازی‌های آسیایی جوانان

مربی وزنه‌برداری: انوشیروانی وعده می‌دهد تا بودجه بگیرد

ساپینتو: برگشتم تا کار ناتمام را تمام کنم

فروشگاه پکیج و رادیاتور در شیراز، گرمایش مدرن در خانه

ویژگی مرموز چت جی پی تی فاش شد

پیشنهاد یوونتوس به ولاهوویچ برای فسخ قرارداد

زمان بازگشت یزدانی به تشک مشخص شد

شانس کم برخی رشته‌های توپی برای حضور در بازی‌های کشورهای اسلامی

مذاکره رسمی کادیلاک با شوماخر

طارمی چشم آقای خاص را گرفت

پذیرایی از 60 هزار نفر با کالجوش در شب سیزدهم محرم

ساعت تسویه پایا تغییر کرد

یحیی - صادقی؛ چهارمین همکاری در گرمای اهواز

امیرحسین زارع: حسرت اشتباه در فینال المپیک را می‌خورم

آغاز فصل جدید تمرینات تیم‌های ملی شنا

دردسر تیم بوکس امید ایران با تصمیم سازمان جهانی

2 اثر تاریخی شهرستان تفت ثبت ملی شد

ثبت حشره خوار کوتوله در شهرستان بافق

آب دریای عمان به اصفهان رسید

تامین 25 درصد گوشت مورد نیاز توسط عشایر

سوییچ ژنتیک برای باز تولید عضو بدن

ابوالقاسم‌پور: انتخاب سرمربی ایرانی بهترین گزینه برای پرسپولیس بود

برگزاری اجتماع عظیم «زینبیون تمدن ساز» در یزد

دلار جهانی روی خوش ندید

بررسی رقبای تیم ملی فوتبال بانوان ایران

ذوالفقارنسب: ساپینتو برای اتمام کار نیمه‌ تمامش به ایران آمده است

واکنش ساپینتو به حضور در استقلال

درستکار: حسن یزدانی در وزن 97 کیلوگرم به کشتی بازمی‌گردد

اوقات شرعی چهار شنبه 18 تیرماه 1404 به افق یزد

داوری طرح‌های ارسالی به دبیرخانه رویداد ملی سپاس آب

خواب زمستانی خودرو در بهار؛ تولید 13.7 درصد کاهش یافت

پیشگیری از عفونت پا در تابستان با جوراب‌های ضدبو نانویی

کدام ورزشگاه‌ها برای میزبانی در لیگ برتر مشکل دارند؟

چالش خطرناک پیش روی تیم ملی والیبال

لغو سوال‌برانگیز انتخابات فدراسیون بدنسازی

خطر در کمین یک میلیون شغل مرتبط با خودرو

اتصال تمامی استان‌های کشور به شبکه ریلی تا سال 1405

مارسکا: چه فصل درخشانی، چه تیمی دارم!‏

صعود دو مدعی دیگر یورو 2025 به یک‌چهارم نهایی

روشن دو استقلالی را به بهشت فرستاد!

اولین تمرین گل‌گهر بدون چند ستاره اصلی

مدیرعامل شمس‌آذر: پنجاه درصد تیم جدا شده‌اند

ستاره چلسی: پول می‌گیرم که گل بزنم!‏

چلسی 2-0 فلومیننزه؛ آبی‌های لندن در فینال جام جهانی

طوفان رئال مادرید را زمین‌گیر کرد!

مدافع تراکتور راهی چادرملو شد

انتخابی جام ملت‌ها؛ ورود دختران فوتبال ایران به اردن

خلاصه بازی فلومیننزه 0 - چلسی 2

بعد از موسیالا نوبت به مصدومیت کایسدو رسید

رد جنجالی پنالتی برزیلی‌ها؛ چلسی عاشق لتسیه شد