يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴

اقتصادی

مصرف برق کشور از ۷۷ هزارمگاوات عبور کرد

مصرف برق کشور از ۷۷ هزارمگاوات عبور کرد
خبر یزد - ایرنا /همزمان با تداوم گرمای هوا، میزان مصرف برق کشور هم به رکورد تازه ای رسید و از مرز ۷۷ هزار مگاوات عبور کرد. تداوم گرمایش هوا سبب شده مردم برای در امان ...
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایرنا /همزمان با تداوم گرمای هوا، میزان مصرف برق کشور هم به رکورد تازه ای رسید و از مرز 77 هزار مگاوات عبور کرد.
تداوم گرمایش هوا سبب شده مردم برای در امان ماندن از گرما بیشتر به سمت وسایل سرمایشی بروند و همین امر مصرف برق را افزایش داده است.
تازه ترین آمار شرکت مدیریت شبکه برق کشور نشان می دهد روز گذشته (شنبه، 11 مرداد ماه) در ساعت 13 و 55 دقیقه عدد مصرف برق به 77 هزار و 132 مگاوات برسد.
این میزان مصرف در حالی اتفاق افتاده که سال گذشته در همین بازه زمانی عدد مصرف 75 هزار و 101 مگاوات بوده است که بیش از 2 هزار مگاوات رشد مصرف یافته است.
بازار
رشد بیش از 5 هزار مگاواتی مصرف شبانه
همچنین شب گذشته در ساعت 20 و 48 دقیقه، عدد مصرف برق به 75 هزار و 57 مگاوات رسید؛ این درحالی است که در مدت مشابه سال گذشته این رقم 69 هزار و 841 مگاوات بوده که رشد بیش از پنج هزار مگاوات را نشان می‌دهد.
وسایل سرمایشی چه تاثیری در افزایش مصرف برق دارند؟
وسایل سرمایشی شامل انواع کولرها و اسپیلت ها و داکت‌اسپیلت ها گرچه در این روزهای گرم تابستانی خنکای مطبوعی را برای ساکنان ساختمان ها فراهم می کنند، اما از طرف دیگر هزینه های برق مشترکان را اگر در دمای آسایش مصرف نشوند به شدت افزایش می دهند.
این روزهای گرم و داغ تابستانی امان از مردم بریده شده و برای فرار از این گرمای طاقت فرسا پناه بردن به خنکای وسایل سرمایشی چاره ساز است.
اما از طرف دیگر این وسایل به دلیل آنکه 50 درصد مصرف برق در روزهای گرم متعلق به آنهاست، نقش مهمی در افزایش هزینه برق مردم دارند.
این هفته، هفته ای گرم است که نیاز است مردم مصرف برق خود را کاهش دهند.
از این رو، تنظیم دمای کولرهای گازی روی عدد 25 درجه، استفاده از دور کند کولرهای آبی و پرهیز از به‌کارگیری وسایل پرمصرف در ساعات اوج بار موجب خواهد شد هزینه برق برای کاربران این وسایل افزایش چندانی نداشته و مصرف متعادلی را رقم بزند.
شهروندانی هم که رعایت نکنند و دمای این وسایل را بر روی دمای آسایش تنظیم نکنند، باید هزینه های این کار خود را پرداخت کنند.
چندی پیش عباس علی آبادی وزیر نیرو هم در این زمینه گفته بود که افرادی که مدیریت مصرف بهینه ندارند باید هزینه این اقدام خود را بپردازند و قیمت واقعی برق را که قیمت سنگینی هم هست، پرداخت کنند.
مدیریت مصرف برق و جلوگیری از بدمصرفی سبب ایجاد ظرفیت لازم برای تامین برق بیش از 500 هزار خانوار خواهد شد.


نظرات شما