خبر یزد - ورزش 3 /نخستین گل بازیکنان ایرانی در یکی از رقابتهای قارهای اروپا 26 سال پیش از این توسط یک پرسپولیسی و در لباس تیم هامبورگ رقم خورد.
13 مرداد 1378 (4 اوت 1999) یکی از روزهای محبوب فوتبالدوستان ایرانی است. روزی که دو لژیونر ایرانی و دو همبازی برای تیمشان گلزنی کردند و این نخستین بار بود که پای فوتبالیستهای ایرانی به گلزنی در رقابتهای اروپا بازی شد.
در این روز، هامبورگ در بازی برگشت مرحله نیمه پایانی جام اینترتوتو به مصاف ترابوزان اسپور ترکیه رفت. بازی رفت با تساوی 2-2 به پایان رسیده بود و وحید هاشمیان که به عنوان بازیکن تعویضی به میدان رفته بود، یک پاس گل داد تا تیمش با شکست، به آلمان باز نگردد. دو تیم در فولکسپارکاستادیون رو به روی هم قرار گرفتند.
نکته هیجان برانگیز برای فوتبال دوستان ایران حضور همزمان مهدی مهدویکیا و وحید هاشمیان در ترکیب تیم هامبورگ بود. آنها در همان تابستان یکی از بوخوم و دیگری از تیم پاس راهی هامبورگ شده بودند
مهدوی کیا در این بازی دو گل و سرمربی این روزهای سرخپوشان هم یک گل به ثمر رسانند تا بازی را در نهایت با نتیجه 4 بر یک به سود خود پایان دهند. این نخستین گل هاشمیان بعد از حضور در فوتبال اروپا بود.
مهدوی کیا در آن روز نخستین گل ایرانی را در رقابتهای اروپا به ثمر رساند. البته گلزنی او بعد از حضور در فوتبال اروپا به زمان حضورش در بوخوم باز میگشت. گلی که وارد دروازه هامبورگ کرده بود. دیگر گل بازی با ترابوزان را هم «روی پرایر» زده بود. همان بازیکنی که در همان فصل و چند هفته بعد در جریان رقابتهای بوندسلیگا وقتی در مصاف با هرتا برلین مهدویکیا به او پاس گل داد تا هت تریک کند به عنوان شادی گل مقابل پای او زانو و بر آن بوسه زد تا یکی از صحنههای ناب فوتبال از روحیه تیمی و از خود گذشتگی شکل بگیرد. ستاره ایرانی هامبورگ در حال که خود امکان گلزنی داشت، آن پاس را داد تا هم تیمیاش موفق به هت تریک شود.