دوشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۴

فرهنگی

پایان هفته نکوداشت استاد ایرج افشار با برگزاری آیین اختتامیه در تفت

پایان هفته نکوداشت استاد ایرج افشار با برگزاری آیین اختتامیه در تفت
خبر یزد - آیین اختتامیه نکوداشت صدمین زادروز استاد ایرج افشار، با حضور جمعی از فرهیختگان، مدیران، توسعه‌گران و فعالان فرهنگی در شهرستان تفت برگزار شد.
  بزرگنمايي:

خبر یزد - آیین اختتامیه نکوداشت صدمین زادروز استاد ایرج افشار، با حضور جمعی از فرهیختگان، مدیران، توسعه‌گران و فعالان فرهنگی در شهرستان تفت برگزار شد.

خبر یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد ، آیین اختتامیه نکوداشت صدمین زادروز استاد ایرج افشار، پژوهشگر، نسخه‌شناس و ایران‌شناس برجسته، با حضور جمعی از فرهیختگان، مدیران، توسعه‌گران و فعالان فرهنگی در شهرستان تفت برگزار شد.
در این آیین، سعید زارع مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی استان یزد، صادقیان فرماندار تفت، اکبر قلم‌سیاه، دست‌افشان، گلاب‌زاده و شهاب رضوی به سخنرانی پرداختند و درباره نقش خاندان افشار در توسعه یزد و پیوند فکری و فرهنگی ایرج افشار با حافظ سخن گفتند.
زارع در سخنان خود با اشاره به جایگاه ماندگار ایرج افشار گفت: «در این آیین، یزد، حافظ و ایرج افشار در یک قاب ایستاده‌اند؛ یزد، مهد خرد و پایداری، حافظ نماد الهام و درون‌بینی ایرانی، و ایرج افشار، تجسم دانایی، وطن‌دوستی و کوشش بی‌وقفه برای شناخت ایران است.»
وی افزود: «افشار نه‌تنها نسخه‌شناس و ایران‌شناس بی‌بدیل بود، بلکه خود نسخه‌ای زنده از ایران فرهنگی به شمار می‌رفت. یکی از آثار ماندگار او تصحیح دیوان کهنه حافظ است؛ حافظی که پیام‌آور بینش، زیبایی و تحول درونی انسان است، همان‌گونه که افشار به تحول ایران می‌اندیشید.»
مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی یزد تأکید کرد: «از نگاه ایرج افشار، توسعه در ساختمان‌های بلند معنا نمی‌یافت، بلکه در زایش اندیشه، پاسداشت هویت و پیوند فرهنگ، دانش و مردم تبلور پیدا می‌کرد. شهر هزارساله یزد امروز بیش از هر زمان نیازمند چنین نگاهی است؛ نگاهی که ریشه در میراث دارد و شاخه در آینده می‌دواند.»
در ادامه این آیین، از جمعی از فرهیختگان، مدیران، توسعه‌گران و دست‌اندرکاران برگزاری هفته نکوداشت ایرج افشار با اهدای تندیس یادبود تجلیل شد.
این آیین با همکاری مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد، اکوسیستم توسعه‌گری شار و سازمان مردم‌نهاد شمیم (شبکه ملی یزدی‌تباران مؤثر) برگزار شد.
گفتنی است هفته نکوداشت استاد ایرج افشار با حضور جمعی از توسعه‌گران، کارآفرینان، مدیران مراکز مردم‌نهاد و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی استان یزد برگزار شد.
به گفته مسئولان استان یزد، کنگره بین‌المللی پاسداشت ایرج افشار نیز به‌زودی در یزد برگزار خواهد شد.


نظرات شما