خبر یزد - فارس / در حالی که قیمت گوشت گوسفند در بازار بالا رفته است، مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران میگوید که «گوشت را با نصف قیمت بازار توزیع میکنیم.»
قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در بازار به یک میلیون و 200 هزار تومان رسید. مدیرعامل سازمان میادین میوهوترهبار شهرداری تهران مهدی بختیاریزاده به فارس گفت که «گوشت 600 هزارتومانی در میادین عرضه کردیم.»چند سالی بود که دولت گوشت تنظیم بازاری توزیع میکرد اما از ابتدای سال عرضه آن را متوقف کرد.چند روزی است که گوشت یخی از استرالیا، مغولستان و روسیه وارد شده است. مدیرعامل میادین میگوید که «ران گوسفند با قیمت 602 هزار و 500 تومان، سردست 596 هزار و 500 تومان و گردن 540 هزار تومان عرضه میشود و مشکلی هم در میزان عرضه نداریم.»
علاوه بر عرضه گوشت یخی، قرار است بهزودی گوشت گرم گوسفندی از کنیا وارد تهران شود.کارشناس شهری طاها سجادیان با بیان اینکه «نباید ارز از کشور خارج شود»، میگوید که «واردات گوشت گرم از کشورهای دور، علاوه بر خروج ارز، از نظر بهداشتی هم پرریسک است؛ چون کنترل سلامت محمولههایی که باید در دمای خاص و زمان محدود منتقل شوند، بسیار دشوار است.» در مقابل کارشناس اقتصادی محمد ظاهری میگوید که «وقتی قیمت گوشت داخلی از توان خرید مردم خارج شده، واردات محدود و بدون ارز ترجیحی نه تهدید، بلکه ضرورت است. این اقدام میتواند با نظارت دامپزشکی دقیق، بازار را متعادل و مصرف خانوار را حفظ کند، بدون آنکه فشار ارزی جدی به کشور وارد شود.»کارشناسان میگویند که دولت با بهرهگیری از دادههای واقعی بازار و سامانه رصد دام، نیاز کشور را بهصورت دقیق برآورد کرده و با ترکیبی از تولید داخلی، ذخایر استراتژیک و واردات هدفمند، بازار را تنظیم کند. در این مدل، واردات فقط در زمان کمبود انجام میشود و با نظارت دقیق دامپزشکی و حفظ زنجیره سرد، سلامت گوشت و تعادل قیمتی تضمین میشود.
بازار ![]()