دوشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۴

علمی

تهیه کنجاله پروتئینی از پَر

تهیه کنجاله پروتئینی از پَر
خبر یزد - ایسنا / «بیان آنزیم کراتیناز جدا شده از سویه‌های باسیلوس بومی در سیستم بیانی اشریشیاکلی» عنوان طرح پژوهشی امیر میمندی‌پور عضو هیات‌علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ...
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / «بیان آنزیم کراتیناز جدا شده از سویه‌های باسیلوس بومی در سیستم بیانی اشریشیاکلی» عنوان طرح پژوهشی امیر میمندی‌پور عضو هیات‌علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.
«بیان آنزیم کراتیناز جدا شده از سویه‌های باسیلوس بومی در سیستم بیانی اشریشیاکلی» عنوان طرح پژوهشی امیر میمندی‌پور عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسیده است.
بازار
امیر میمندی پور درباره این طرح توضیح داد: امروزه ضایعات کشتارگاهی به‌عنوان یک منبع تغذیه‌ای با ارزش غذایی پایین در تغذیه دام استفاده می‌شوند. پر یکی از مهمترین ضایعات صنعت پرورش طیور است که حدود 5 درصد از کل وزن طیور را به خود اختصاص می‌دهد. گسترش صنعت پرورش طیور منجر به افزایش این ضایعات شده است که نیاز به مدیریت و تبدیل آن به محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر است.
وی افزود: کراتین بخش عمده‌ای از پروتئین پر را تشکیل می‌دهد. در ساختار کراتین پیوندهای دی‌سولفیدی متعددی وجود دارد که باعث نامحلول شدن این پروتئین می‌شود. کراتینازها پیشتر از میکروارگانیسم‌هایی چون قارچ‌ها، تعدادی از باکتری‌ها و استرپتومیسس جدا شده‌اند. این آنزیم‌ها نه‌تنها در سیستم‌های فاضلاب بلکه در سالیان اخیر در صنایعی چون غذا، پوشاک، پزشکی و آرایشی کاربردهای فراوانی پیدا کرده‌اند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه صنعت دامپروری دومین صنعت بزرگ در ایران است و با توجه به گستردگی آن، استفاده اقتصادی از ضایعات تولیدی این صنعت بسیار مهم است. لذا این تحقیق به بررسی تولید کنجاله پروتئینی پر با استفاده از فناوری‌های زیستی جهت استفاده در خوراک دام و طیور انجام شده است.
این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: در این پروژه تحقیقاتی تلاش شده تا ژن رمزکننده آنزیم کراتیناز از یکی از باکتری‌های بومی تولیدکننده این آنزیم جدا شده و در باکتری E.coli بیان شود و خصوصیات آنزیمی آن مورد بررسی قرار گیرد.
به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، وی تصریح کرد: با استفاده از دانش فنی به وجود آمده و سویه باکتریایی توسعه یافته می‌توان نسبت به تهیه کنجاله پر اقدام کرد. سویه‌های بدست آمده از این تحقیق برای تولید آنزیم به‌صورت مستقیم یا با اضافه کردن به پر جدا شده در کشتارگاه برای تولید کنجاله پر مورد استفاده قرار خواهند گرفت.


نظرات شما