يکشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۵

سیاسی

اعمال حاکمیت ایران بر تنگه هرمز یک دستاورد بسیار بزرگ است

اعمال حاکمیت ایران بر تنگه هرمز یک دستاورد بسیار بزرگ است
خبر یزد - نماینده دورود و ازنا در مجلس گفت: عبور هر کشتی از تنگه هرمزباید بر اساس قوانین و آن نظم ایرانی حاکم بر تنگه هرمز باشد و این یک دستاورد بسیار بزرگ است.
  بزرگنمايي:

خبر یزد - نماینده دورود و ازنا در مجلس گفت: عبور هر کشتی از تنگه هرمزباید بر اساس قوانین و آن نظم ایرانی حاکم بر تنگه هرمز باشد و این یک دستاورد بسیار بزرگ است.

نماینده دورود و ازنا در مجلس گفت: عبور هر کشتی از تنگه هرمزباید بر اساس قوانین و آن نظم ایرانی حاکم بر تنگه هرمز باشد و این یک دستاورد بسیار بزرگ است.

خبر یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما روح اله لک علی آبادی، نماینده دورود و ازنا گفت: نگرانی‌هایی از جانب مردم مطرح میشود که ما برمی‌گردیم به قبل از جنگ یعنی همچنان کشتی‌ها آزادانه حرکت کنند. صد‌ها سال کشتیرانی در این تنگه بوده و کشتی‌ها رایگان حضور پیدا می‌کردند ولی امروز اینطور نیست. بحث این است که وقتی کشتی‌ها در تنگه هرمز عبور می‌کنند یک بحث محیط زیستی برای ایران به وجود می‌آورند. صید ما، محیط زیست ما را آسیب می‌زنند و یک سری خدمات را ما داریم به این کشتی‌ها می‌دهیم مبلغی را باید پرداخت کنند. شاید نباید اسم این مبلغ را ما عوارض بگذاریم دلیلش هم این است چرا من نمی‌گویم عوارض، سالانه ما ۱۸۰ میلیون تن صادرات و واردات داریم کشتی‌های ما از آبراه‌های مختلف و بین‌المللی عبور می‌کند اگر قرار باشد که ما این عنوان را بگذاریم بر تنگه هرمز بگوییم ما می‌خواهیم از همه کشتی‌ها عوارض بگیریم خوب از کشتی‌های ما هم عوارض می‌گیرند به هر حال همین است چیزی که عوض دارد گله ندارد و در واقع شاید ما هم چیزی را از دست بدهیم ولی ما می‌گوییم تنگه هرمز رژیم حقوقی اش به قبل برنمی‌گردد.
وی افزود: اولاً یک سری از هزینه‌ها را باید پرداخت کنند. الان تقریبا من فکر می‌کنم نزدیک به ۹ تا ۱۰ میلیون دلار تا امروز از کشتی‌های عبوری گرفتیم. این یک بخش است که به نظرم این رژیم حقوقی دارد اتفاق می‌افتد یک بحث هم ترتیباتی است که ایران دارد اعمال می‌کند بر این رژیم حقوقی تنگه هرمز. یعنی اینکه هر کشتی که از تنگه هرمز عبور می‌کند امروز با مدیریت ایران عبور می‌کند. اولاً کشتی‌ها باید تجاری باشند، محموله‌شان باید مشخص باشد. اگر لازم باشد ما بازرسی فیزیکی کنیم این کار را انجام می‌دهیم. اگر برای ما خطر داشته باشند این کشتی حق عبور ندارد. مبدا و مقصد کشتی کجاست؟ اینها ترتیباتی است که به هر حال اتفاق بزرگی است که دارد رخ می‌دهد هر کشتی که دارد از تنگه هرمز عبور می‌کند بر اساس قوانینی که با آن نظم ایرانی که در تنگه هرمز وجود دارد باید اتفاق بیفتد و این یک دستاورد بسیار بزرگی است به نظر من.


نظرات شما