جمعه ۲۹ خرداد ۱۴۰۵

فرهنگی

پویش «نقش من» تلاشی برای تبدیل صرفه‌جویی به یک مسئولیت اجتماعی

پویش «نقش من» تلاشی برای تبدیل صرفه‌جویی به یک مسئولیت اجتماعی
خبر یزد - دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد از اجرای پویش استانی و ملی «نقش من» همزمان با هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر خبر داد.
  بزرگنمايي:

خبر یزد - دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد از اجرای پویش استانی و ملی «نقش من» همزمان با هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر خبر داد.

خبر یزد


به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد ، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسعلی مهدی‌نیا در تشریح اهداف پویش استانی و ملی «نقش من»، اظهار کرد: هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر فرصتی ارزشمند برای پرداختن به موضوعاتی است که به ارتقای کیفیت زندگی مردم و منافع عمومی جامعه کمک می‌کند. یکی از این موضوعات مهم، مسئله مصرف صحیح منابع و جلوگیری از اسراف است که هم در آموزه‌های دینی مورد تأکید قرار گرفته و هم امروز به عنوان یک ضرورت ملی مطرح است.
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، محدودیت منابع آبی، افزایش مصرف انرژی در فصل تابستان و ضرورت همکاری همگانی برای مدیریت مصرف، پویش «نقش من» با هدف فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت عمومی در زمینه صرفه‌جویی طراحی و در سراسر کشور اجرا می‌شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد با اشاره به ارتباط این موضوع با فریضه امر به معروف و نهی از منکر گفت: بسیاری از مردم امر به معروف را صرفاً در برخی حوزه‌های خاص می‌بینند؛ در حالی که یکی از مهم‌ترین معروف‌های اجتماعی، حفاظت از حقوق عمومی و منابع مشترک جامعه است. هنگامی که یک شهروند در مصرف آب، برق و سایر منابع عمومی دقت می‌کند، در حقیقت به یک مسئولیت اجتماعی و دینی عمل کرده است.
وی ادامه داد: امروز صرفه‌جویی یک انتخاب شخصی صرف نیست، بلکه اقدامی مؤثر در جهت تأمین منافع عمومی، کاهش فشار بر زیرساخت‌های کشور و کمک به نسل‌های آینده است. اگر هر فرد سهم خود را در مدیریت مصرف ایفا کند، آثار آن در سطح جامعه کاملاً محسوس خواهد بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی‌نیا با بیان اینکه محور اصلی پویش «نقش من» فعالیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی است، اظهار داشت: در این پویش مجموعه‌ای از پوسترها، اینفوگرافی‌ها، پیام‌های آموزشی و محتوا‌های رسانه‌ای با موضوع صرفه‌جویی در مصرف آب و برق تهیه شده و از طریق رسانه‌های مختلف در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در استان یزد تلاش خواهد شد از ظرفیت رسانه‌های مکتوب و برخط، خبرگزاری‌ها، صداوسیمای استان یزد، شبکه‌های اجتماعی، دستگاه‌های اجرایی، شورا‌های امر به معروف و نهی از منکر ادارات، مراکز آموزشی و تشکل‌های مردمی برای گسترش پیام این پویش استفاده شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان یزد تصریح کرد: همچنین از دستگاه‌های اجرایی استان یزد درخواست شده است با بهره‌گیری از ظرفیت روابط عمومی‌های خود، نسبت به انتشار محتوا‌های آموزشی و ترویجی این پویش اقدام کرده و زمینه آگاهی‌بخشی بیشتر کارکنان و مراجعان را فراهم کنند.
وی خاطرنشان کرد: نصب پوستر‌های آموزشی در ادارات، استفاده از ظرفیت میز‌های خدمت، معرفی پویش در برنامه‌های رسانه‌ای، مصاحبه‌های خبری و بهره‌گیری از تبلیغات محیطی از جمله اقداماتی است که برای گسترش دامنه مخاطبان این پویش در نظر گرفته شده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی‌نیا با تأکید بر نقش مردم در موفقیت این برنامه گفت: هدف اصلی پویش «نقش من» این است که هر فرد از خود بپرسد در قبال منابعی که متعلق به همه مردم است چه مسئولیتی دارد و چه سهمی می‌تواند در مدیریت مصرف ایفا کند. نام این پویش نیز دقیقاً بر همین مبنا انتخاب شده است؛ اینکه هر یک از ما در حل مسائل جامعه دارای نقش و مسئولیت هستیم.
وی در پایان از عموم مردم استان یزد، فعالان فرهنگی و اجتماعی، رسانه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و مجموعه‌های مردمی دعوت کرد با مشارکت در پویش «نقش من» و انتشار پیام‌های آن، در ترویج فرهنگ صرفه‌جویی، حفاظت از منابع ملی و تقویت مسئولیت اجتماعی در جامعه سهیم باشند.


نظرات شما