پنجشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۵

اجتماعی

خوزستان ۶۰ همت از حق آلایندگی طلبکار است

خوزستان ۶۰ همت از حق آلایندگی طلبکار است
خبر یزد - فارس/ نماینده مردم دزفول گفت: در حال حاضر حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان از محل حق آلایندگی به استان خوزستان بدهکار هستند. اگر این مبلغ به استان پرداخت شود، بسیاری ...
  بزرگنمايي:

خبر یزد - فارس / نماینده مردم دزفول گفت: در حال حاضر حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان از محل حق آلایندگی به استان خوزستان بدهکار هستند. اگر این مبلغ به استان پرداخت شود، بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام خوزستان قابلیت تکمیل خواهند داشت.
عباس پاپی‌زاده نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، امروز در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس که با حضور رئیس و اعضای این کمیسیون در دزفول برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی خوزستان اظهار کرد: خوزستان قطب تولیدات کشاورزی، نفت، پتروشیمی و ترانزیت کشور است و سالانه حدود ۵۵ میلیون تن کالا از طریق بنادر استان جابه‌جا می‌شود.
وی با بیان اینکه خوزستان از ظرفیت‌های قابل توجه گردشگری نیز برخوردار است، افزود: مردم خوزستان بیش از ۱۰۰ سال است که در کنار صنعت نفت زندگی می‌کنند و از تبعات و آسیب‌های ناشی از فعالیت‌های این صنعت متأثر شده‌اند.
پاپی‌زاده با اشاره به موضوع حق آلایندگی خوزستان گفت: در مجلس پیگیر این موضوع بودیم و حق آلایندگی را تصویب کردیم و در حال حاضر حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان از محل حق آلایندگی به استان خوزستان بدهکار هستند. اگر این مبلغ به استان پرداخت شود، بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام خوزستان قابلیت تکمیل خواهند داشت.
نماینده دزفول همچنین با اشاره به ظرفیت کشاورزی شهرستان گفت: دزفول یکی از دو قطب اصلی صادرات محصولات سبزی و صیفی کشور است، اما همچنان نتوانسته‌ایم موضوع گمرک را در این شهرستان حل کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم، صادرات محصولات کشاورزی است و بسیاری از سبزی‌کاران، صیفی‌کاران و پیازکاران با فاصله قابل توجه میان قیمت تمام‌شده تولید و قیمت فروش مواجه هستند و در نتیجه کشاورزان متضرر می‌شوند.
پاپی‌زاده با بیان اینکه در دزفول سه فصل از سال ، کشت محصولات کشاورزی انجام می‌شود، گفت: حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن علوفه برای نیاز کشور تولید شده است و باید شرایطی فراهم شود که بتوانیم مازاد تولیدات کشاورزی را صادر کنیم.
وی افزود: نمی‌شود در یک مقطع به کشاورز اعلام کنیم که صادرکننده باشد و محصول خود را برای صادرات آماده کند، اما به یکباره وزارت جهاد کشاورزی صادرات محصول را ممنوع کند. این تصمیمات به کشاورزان و تولیدکنندگان آسیب می‌زند.
نماینده دزفول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات حوزه برق اظهار کرد: در موضوع برق، همه کشور آسیب دیده‌اند، اما شرایط خوزستان متفاوت است.
صنعتگران علاوه بر هزینه‌های بالای برق، با هزینه‌های سنگین دیگری نیز مواجه هستند ، به‌گونه‌ای که برخی واحدهای صنعتی باید حدود ۱۰۰ میلیون تومان هزینه برق و ۲۰۰ میلیون تومان بابت حق ترانزیت پرداخت کنند.
پاپی‌زاده تأکید کرد: وزارت نیرو باید در این زمینه شفاف‌سازی کند و نباید آیتم‌های جدید و به اصطلاح من‌درآوردی به هزینه‌های برق اضافه شود.
وی با اشاره به شرایط آب‌وهوایی خوزستان گفت: در خوزستان گرمای هوا بسیار شدید است، اما همان سیاستی که برای مدیریت مصرف برق در مناطق سردسیر اجرا می‌شود، در این استان نیز اعمال می‌شود.
نماینده مردم دزفول در مجلس خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، قطع برق منازل به مدت سه تا چهار ساعت برای مردم خوزستان قابل تحمل نیست و باید متناسب با شرایط اقلیمی استان، در نحوه مدیریت برق بازنگری شود.


نظرات شما