سه شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۵

سیاسی

مقدمه تحلیلی خبر ۲۱؛

شکست آمریکا در دو جبهه نظامی و اقتصادی

شکست آمریکا در دو جبهه نظامی و اقتصادی
خبر یزد - آمریکا در دو جبهه نظامی و اقتصادی مقابل ایران ناکام مانده و به اذعان واشنگتن‌پست، سیاست‌های خزانه‌داری آمریکا برای زمین‌گیر کردن پروازها و توقف صادرات نفت ایران نیز با شکست روبرو شده است.
  بزرگنمايي:

خبر یزد - آمریکا در دو جبهه نظامی و اقتصادی مقابل ایران ناکام مانده و به اذعان واشنگتن‌پست، سیاست‌های خزانه‌داری آمریکا برای زمین‌گیر کردن پروازها و توقف صادرات نفت ایران نیز با شکست روبرو شده است.

خبر یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، متن مقدمه تحلیلی خبر ۲۱ در دوشنبه ۲۰ مهر به این شرح است:
سلام، شب بخیر. با مقدمه تحلیلی خبر ۲۱ در خدمت شما هستیم؛ از روایت‌هایی از ضعف دشمن و اقتدار ایران، چنان‌که افسر ارشد پیشین نیروی دریایی آمریکا گفته است برتری در تشدید تنش را از دست دادیم و به‌طور کامل به ساز ایران می‌رقصیم. مالکوم نانس گفت: نیروی دریایی آمریکا هیچ نفتکشی را در تنگه هرمز اسکورت نمی‌کند، کشتی‌های آن همچنان هدف موشک‌ها و پهپاد‌ها قرار می‌گیرند و مقام‌های آمریکایی هم آمار خروج نفت را دستکاری می‌کنند تا شکست خود در تنگه هرمز را مخفی کنند. تنگه هرمزی که کسی مثل بوریس جانسون، نخست‌وزیر پیشین انگلیس، بسته بودن آن را علت اصلی قیمت انرژی می‌داند و مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هم بالا رفتن قیمت بنزین را نه تقصیر کاخ سفید که تقصیر تنگه هرمز عنوان کرده است!
در ادامه اعتراف آمریکایی‌ها به شکست‌های خود در جنگ، باید اعتراف بری مک کافری، یکی دیگر از افسران ارشد بازنشسته آمریکایی را هم اضافه کنیم؛ اعتراف به قرار گرفتن در سخت‌ترین وضع نبرد از زمان جنگ جهانی دوم تا الان، طوری که همه پشتیبانی نظامی خود در خلیج فارس را از دست دادند. شبیه صحبت‌های مک کافری را یک تحلیلگر نظامی چینی داشته است؛ وی دونگ شو به نابودی بیش از ۷۱ هواپیمای با سرنشین و بی‌سرنشین آمریکا در جنگ با ایران اشاره کرده و گفته که این جنگ، سنگین‌ترین خسارت‌های تجهیزاتی را برای ارتش آمریکا از زمان جنگ سرد تاکنون در پی داشته است. ناکامی‌های آمریکا فقط در عرصه نظامی نیست؛ در عرصه نبرد اقتصادی با ایران هم وضع آن همین‌طور است. این را واشنگتن پست، روزنامه آمریکایی نوشته است: وزیر خزانه‌داری آمریکا وعده داده بود تا کاری کند که هم پرواز‌های ایران زمین‌گیر شوند و هم ایران به تاریخ امروز، نفتی برای فروش نداشته باشد! اما هم پرواز‌های بین‌المللی ایران برقرار است و هم نفت می‌فروشد.
حالا علاوه بر ناکامی‌ آمریکا در تنگه هرمز و فشار اقتصادی، چتر به ظاهر امنیتی آن‌ها برای کشور‌های عربی منطقه هم بی‌اثر شده است؛ موضوعی که تایمز انگلیس درباره آن نوشته است: آمریکا با ورود ناشیانه خود به جنگ با ایران، موجب شد که تهران، پوشالی‌بودن چتر حمایتی آمریکا از متحدان خود را برملا کند و به کشور‌های عربی درباره محدودیت‌های قدرت آمریکا درس‌های عبرت‌آموزی بدهد؛ درس‌های عبرت‌آموزی مثل بی‌نتیجه بودن سیاست حذف و انزوای ایران که تحلیلگر عرب از آن سخن گفت. فایت مصری گفته است: پس از جنگ با ایران ثابت شد که هیچ ثبات منطقه‌ای بدون به رسمیت شناختن ایران و تفاهم با آن، ممکن نیست؛ با توجه به این واقعیت‌ها، سخنگوی ارشد نیرو‌های مسلح ایران خطاب به کشور‌های منطقه گفت: شکست آمریکا با هیاهو و جنگ تبلیغاتی، تغییر نمی‌کند و دشمن آمریکایی ـ صهیونی بداند که ایران اجازه نمی‌دهد تا نظم منطقه‌ای مد نظر آن‌ها در غرب آسیا دوباره روی کار بیاید.
اینجا نظم ایرانی ـ اسلامی حاکم است که تنگه هرمز آن، دست ایرانیان است و باب‌المندب آن، دست برادران یمنی ایران و هر روز هم بیشتر از قبل، تسلط آنان را بر منطقه مشرف بر باب‌المندب و خلیج عدن، گسترش می‌دهند و محاصره هوایی عربستان را محکم کرده‌ و بیشتر پرواز‌های سعودی زمین‌گیر شده‌اند. حالا شبکه ۱۵ رژیم صهیونیستی از این تحول‌ها در منطقه، یک نتیجه راهبردی گرفته است: اینکه پول برای کشور‌های منطقه، امنیت نمی‌آورد و پیروزی یمنی‌ها نیز نوعی پیروزی خونسردانه و تدریجی ایرانی‌ها است؛ ایران مقتدری که مردم آن ۲۲۶ شب، پای کشور هستند. کشوری با تمدن چند هزار ساله در برابر قلدری‌های رئیس‌ جمهور کشوری حدود ۲۶۰ ساله که به گفته سردبیر مجله فوربس، میان افول آمریکا و فروپاشی آن گرفتار شده است، یا باید از جنگ عقب‌نشینی کند و شاهد افول آمریکا باشد یا در جنگ بماند و خطر فروپاشی کشور خود را بپذیرد. 
نویسنده: ساناز کهنی


نظرات شما