چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵

ورزشی

لطیفی:حتما بیرانوند را به استقلال بیاورید!

لطیفی:حتما بیرانوند را به استقلال بیاورید!
خبر یزد - ورزش ۳/علی لطیفی با وجود انتقاد از رفتارهای بیرانوند در سال‌های اخیر موافق آمدنش به استقلال است. پس از پیروزی استقلال مقابل الغرافه قطر، علی لطیفی، پیشکسوت ...
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ورزش 3 /علی لطیفی با وجود انتقاد از رفتارهای بیرانوند در سال‌های اخیر موافق آمدنش به استقلال است.
پس از پیروزی استقلال مقابل الغرافه قطر، علی لطیفی، پیشکسوت آبی‌پوشان، در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره مسائل مختلف این تیم صحبت کرد. او در بخش دیگری از صحبت‌هایش به شایعات مطرح‌شده درباره احتمال حضور علیرضا بیرانوند در استقلال پرداخت، موضوعی که در روزهای اخیر با واکنش‌های متفاوتی از سوی پیشکسوتان و هواداران این تیم همراه شده است.
لطیفی ضمن تمجید از عملکرد حبیب فرعباسی، تأکید کرد که انتقادهایش از رفتارهای بیرانوند نباید باعث نادیده گرفتن توانایی‌های فنی این دروازه‌بان شود. او همچنین با اشاره به شخصیت قهرمانی بیرانوند و مقایسه‌اش با احمدرضا عابدزاده، معتقد است حضور چنین بازیکنی می‌تواند به استقلال کمک کند، هرچند حواشی و اظهارنظرهای این دروازه‌بان را از نقاط ضعف او می‌داند.
*در مورد عملکرد حبیب فرعباسی و شایعات مطرح‌شده درباره احتمال حضور علیرضا بیرانوند در استقلال و علاقه او به این تیم صحبت می‌کنید؟
در مرحله اول باید بگویم که فرعباسی بسیار خوب کار کرده است، اما من همیشه تلاش کرده‌ام در زندگی نگاهم به افراد سیاه‌وسفید نباشد. بیرانوند قطعاً از گذشته به استقلال علاقه داشته و دوست داشته به این تیم بیاید، اما در نهایت راهی پرسپولیس شد.از نظر اخلاقی، با توجه به رفتارهایی که او در چند سال اخیر داشته، اختلاف دیدگاه بسیار زیادی با او دارم و رفتارهایش را نمی‌پسندم اما این موضوع به معنای نادیده گرفتن توانایی‌هایش در داخل زمین نیست. من باور دارم که بیرانوند با اختلاف، بهترین دروازه‌بان ایران است.
*یکی از نکات قابل‌توجه درباره بیرانوند، شخصیت قهرمانی اوست. هم‌تیمی‌هایش بارها درباره روحیه‌ای صحبت کرده‌اند که به تیم منتقل می‌کند و این همان چیزی است که استقلال در سال‌های اخیر کمبودش را احساس کرده است.
دقیقاً همین‌طور است. در نسل ما، من با آقای عابدزاده هم‌تیمی بودم. او یکی از بهترین دروازه‌بان‌های تاریخ فوتبال ایران بود، اما جدا از توانمندی‌های فنی، مهم‌ترین ویژگی‌اش روحیه‌ای بود که داشت و باعث می‌شد تیم را به سمت جلو هدایت کند. این ویژگی حتی از توانایی‌های فنی او هم فراتر می‌رفت.همان‌طور که شما درباره شخصیت قهرمانی بیرانوند گفتید، او هم از این ویژگی برخوردار است.

خبر یزد


به باور من، بیرانوند چه در سطح ملی و چه در سطح باشگاهی، علاوه بر توانایی‌های فنی، روحیه قهرمانی دارد و این روحیه را به بازیکنان دیگر هم منتقل می‌کند.هر تیمی که بیرانوند در آن حضور داشته باشد، می‌تواند از شخصیت و توانایی‌های او بهره ببرد. البته در کنار این ویژگی‌ها، حواشی زیادی هم پیرامون او وجود دارد. دوستی‌هایی که با بازیکنان دارد نیز می‌تواند به تیم کمک کند، اما اگر حواشی و اظهارنظرهای نابجایش برطرف شود، واقعاً می‌تواند بازیکنی بی‌نقص باشد.بیرانوند باید بداند در موقعیت‌هایی که نیازی به صحبت کردن نیست، سکوت کند. بعضی از حرف‌های او به خودش و تیمش آسیب می‌زند. با این حال، از نظر فنی او را بهترین دروازه‌بان ایران می‌دانم و معتقدم اگر به استقلال بیاید، در هر شرایطی می‌تواند گزینه شماره یک باشد.
حواشی گذشته و حضور او در پرسپولیس، شرایط انتقالش به استقلال را ملتهب کرده است. امیدوارم فوتبال ایران به سمتی برود که بازیکنان بتوانند مانند فوتبال اسپانیا، در صورت تناسب با نیازهای فنی تیم، به‌راحتی از یک باشگاه به باشگاه دیگر بروند.در آنجا هم حواشی وجود دارد، اما باید اتفاقی در فوتبال ایران رخ دهد که یک بازیکن بتواند از استقلال به پرسپولیس برود یا برعکس، بدون اینکه چنین انتقالی به یک بحران تبدیل شود.مشکل اصلی را خود بازیکنان ایجاد می‌کنند، کری‌خوانی‌ها، اظهارنظرهای بی‌ربط و حرف‌های احساسی باعث می‌شود شرایط ملتهب شود. در گذشته هم بازیکنانی از استقلال به پرسپولیس یا از پرسپولیس به استقلال می‌رفتند و بعد شروع به کری‌خوانی و اظهارنظرهایی می‌کردند که گاهی با واقعیت همخوانی نداشت، مثلاً می‌گفتند از بچگی طرفدار تیم جدیدشان بوده‌اند.این رفتارها برای هواداران تیم قبلی سنگین تمام می‌شود و فضای فوتبال را ملتهب می‌کند.از طرف دیگر، برخی پیشکسوتان که سال‌ها در فوتبال حضور داشته‌اند نیز گاهی به‌جای آنکه در موقعیت مناسب صحبت کنند، اظهارنظرهایی انجام می‌دهند که بیشتر برای تأثیر گذاشتن بر هواداران است. به نظرم باید به این مسائل توجه بیشتری شود.
* امیرحسین صادقی، کاپیتان سابق استقلال، نیز درباره بیرانوند صحبت کرده و گفته است اگر او به استقلال بیاید، از هواداری این تیم دست می‌کشد. نظر شما درباره این اظهارنظر چیست؟
امیرحسین صادقی دوست من و انسان بسیار خوبی است. او به‌شدت استقلالی و متعصب است و از بازیکنان پرافتخار این تیم به شمار می‌رود. من قبول دارم که امیرحسین صادقی و افرادی مانند او حق دارند درباره مسائل مربوط به استقلال اظهارنظر کنند، اما معتقدم وقتی کسی چنین حرفی را به این شکل مطرح می‌کند، ممکن است ناخواسته به فوتبال آسیب بزند.شاید بیرانوند به استقلال بیاید، حواشی کاهش پیدا کند و این تیم قهرمان شود. وقتی امیرحسین یا هر پیشکسوت دیگری چنین موضعی می‌گیرد، به نظرم بیشتر از روی احساسات صحبت می‌کند و عملاً هواداران را در مقابل باشگاه قرار می‌دهد؛ به‌ویژه بخشی از هواداران که به‌جای تصمیم‌گیری فوتبالی، بر اساس تعصب واکنش نشان می‌دهند.این اتفاق دست باشگاه را می‌بندد. من مطمئن هستم که از نظر فنی، آقای تاجرنیا و سهراب بختیاری‌زاده نیز بیرانوند را قبول دارند و احتمالاً از حضور او استقبال می‌کنند، چون بازیکن کوچکی نیست. چه کسی از داشتن چنین بازیکنی در تیمش بدش می‌آید؟پیشکسوتان و هواداران باید این موضوع را هم در نظر بگیرند که گاهی جذب یک بازیکن از تیم رقیب، علاوه بر تقویت تیم خودی، می‌تواند به تضعیف رقیب هم منجر شود. همه می‌دانند امیرحسین صادقی چقدر به استقلال تعصب دارد، من حتی می‌توانم قسم بخورم که او به‌شدت استقلالی است، اما به نظرم نباید اجازه دهیم تعصب باعث شود از نظر فنی فاصله بگیریم.
*احتمالاً صحبت‌های امیرحسین صادقی هم احساسی بوده است، چراکه همه توانایی‌های فنی علیرضا بیرانوند را می‌شناسند.
دقیقاً همین است، اما این نوع اظهارنظرها می‌تواند به استقلال ضرر بزند. وقتی احساسی نظر می‌دهیم، هواداران را در موقعیتی قرار می‌دهیم که باشگاه را تحت فشار بگذارند و ممکن است در نهایت انتقال بازیکنی که می‌تواند به تیم کمک کند، انجام نشود.من همیشه سعی می‌کنم کری‌خوانی یا تعصبات شخصی‌ام را مطرح نکنم، چون از تمام شرایط و برنامه‌های باشگاه خبر ندارم. باز هم تأکید می‌کنم که یقین دارم آقای تاجرنیا و سهراب بختیاری‌زاده با حضور علیرضا بیرانوند موافق هستند، چون او می‌تواند به یکی از ستون‌های تیم تبدیل شود.رفتارهای بیرانوند در سال‌های اخیر از نظر من قابل‌قبول نیست و در این زمینه اختلاف دیدگاه جدی با او دارم، اما نمی‌توانم توانایی‌های فنی‌اش را نادیده بگیرم. او قطعاً بهترین دروازه‌بان ایران است. به همین دلیل از پیشکسوتان عزیز خواهش می‌کنم اظهارنظرهایشان به شکلی نباشد که باشگاه را تحت فشار قرار دهد، دست‌کم در موضوع جذب بازیکنانی در این سطح، بهتر است اجازه دهند تصمیم‌گیری بر اساس نیازهای فنی تیم انجام شود.
*فصل پیش، زمانی که قرار بود عیسی آل‌کثیر به استقلال بیاید، با شما صحبت کردیم و با این انتقال مخالف بودید. آن زمان گفتید او از نظر فنی در پرسپولیس هم جایگاهی ندارد و چرا باید به استقلال بیاید؛ اما حالا درباره بیرانوند نظر متفاوتی دارید.
بله، دقیقاً. دلایل آن زمان من هم فنی بود. گفتم آل‌کثیر از نظر فنی به کار استقلال نمی‌آید. البته در همان مقطع هم گفتم اگر کادر فنی بخواهد، موضوع متفاوت است.آقای ساپینتو خودش خواهان حضور آل‌کثیر بود، اما وقتی هواداران فشار آوردند، گفت از این موضوع خبر نداشته است! آقای جویباری هم شهامت و جرئت مطرح کردن این حقیقت بزرگ را نداشت که بگوید ساپینتو خواهان جذب این بازیکن بوده است.


نظرات شما