خبر یزد

آخرين مطالب

دمیدن به آتش زیر خاکستر کرونا با دورهمی‌های خانوادگی/ چند نکته طلایی برای کنترل اثر بخش کرونا مقالات

دمیدن به آتش زیر خاکستر کرونا با دورهمی‌های خانوادگی/ چند نکته طلایی برای کنترل اثر بخش کرونا
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، این روز‌ها از هر گوشه و کنار و حتی از دل فضای مجازی عده‌ای مشغول پیچیدن نسخه‌هایی خودسرانه برای پیشگیری و مقابله با ویروس مرموز کرونا هستند، نسخه‌هایی که گاه نه تنها آبی بر شعله‌های سرکش کرونا نیستند بلکه آن را شعله ور‌تر می‌کنند.
در حالی که در بیشتر مواقع نسخه‌های خودسرانه به بن بست می‌خورد و راهی به جایی ندارد، کارشناسان بهداشت دونسخه طلایی برای مهار ویروس کرونا می‌پیچند: رعایت بهداشت فردی و پایبندی به اصل فاصله گذاری اجتماعی.
سید علی اکبر موسوی، سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از کشور‌های جهان درگیر موج دوم کرونا هستند، خاطرنشان کرد: سرعت و قدرت انتقال ویروس کرونا به دلیل جهش ژنتیکی که در ماه‌های اخیر پیدا کرده است، افزایش چشمگیری یافته است.
موسوی ادامه داد: متوسط دوره بستری در موج اول و دوم پنج روزه بوده که با جهش ژنتیکی این مدت به 9 روز افزایش یافته است.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد با بیان اینکه دورهمی‌های خانوادگی یکی از مهمترین عوامل شیوع کرونا در استان یزد است، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات بدست آماده از بیماران کرونایی در شهر‌ها و بخش‌های مختلف استان، 51 درصد از افراد به دلیل حضور در دورهمی‌های خانوادگی در دام کرونا افتاده اند.
او با تاکید بر اینکه ماسک تا 95 درصد از انتقال کرونا پیشگیری می‌کند، اظهارداشت: فرد ناقلی که از ابتلای خود به کرونا ویروس اطلاعی ندارد و با ماسک در جامعه تردد می‌کند، در صورتیکه برای پیگیری امورات خود با افراد دارای ماسک مواجه شوند، شانس انتقال ویروس به فرد روبرو تنها 1/5 درصد است.
موسوی ادامه داد: تصور کنید همین فرد ناقلی که با ماسک در جامعه حضور پیدا می‌کند درصورتیکه در دورهمی‌های خانوادگی به ویژه در روز‌های آخر هفته دعوت شود، ماسک خود را در بهترین حالت تنها برای نوشیدن چای و سرو میوه یا شیرینی بردارد چندین عضو خانواده را مبتلا می‌کند و همین موضوع موجب شیوع کرونا در استان شده است.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد اضافه کرد: در شرایط فعلی مهمترین نکته و توصیه کارشناسان بهداشت، استفاده از وسایل حفاظت فردی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تا حد ممکن عدم حضور در تجمعات است.
او خاطرنشان کرد: یکی از توصیه‌هایی که برای پیشگیری از کرونا مطرح می‌شود مصرف مداوم آب و مایعات است، زیرا هر چه آب بدن بیشتر باشد امکان ابتلا به ویروس کرونا کمتر است.
موسوی یکی از راه‌های کاهش خطر ابتلا به کرونا را تقویت سیستم ایمنی دانست و گفت: با توجه به اینکه مرکباتی مثل گریپ فروت، پرتقال، لیمو شیرین و سیب و نیز انار، خیار سبز و ... منبع غنی ویتامین C (سی) هستند توصیه می‌شود از این دسته از میوه‌ها استفاده شود.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد تصریح کرد: مصرف میوه‌های مذکور بر استفاده از قرص ویتامین C اولویت دارد، زیرا این میوه‌ها حاوی سایر ویتامین ها، املاح و مواد آنتی اکسیدان که اثر حفاظتی در برابر سرطان‌های مختلف دارند، هستند.
او اذعان کرد: در این ایام کارمندان و کسبه صبحانه خود را در خانه بخورند و اگر به هر دلیلی مجبور به سرو صبحانه در محیط کار شدند، حتما به صورت انفرادی و در محیطی با تهویه مناسب قرار بگیرند.
موسوی خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد رعایت تهویه مناسب در محیط‌های سربسته از جمله منزل و محل کار نقش تعیین کننده‌ای در جلوگیری از ابتلا دارد، با این حساب ساده‌ترین و مناسب‌ترین راه برای ایجاد تهویه در منازل و محل‌های کار، باز نمودن درب پنجره و اتاق هاست.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان یزد در پایان با بیان اینکه 88 درصد فوتی‌های کرونا دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سن بالای 65 سال بوده اند، اضافه کرد: به افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، چاقی مفرط، انواع سرطان، مشکلات ریوی، ضعف سیستم ایمنی و ... توصیه می‌شود که قرنطینه معکوس داشته باشند و حدالمقدور از منزل بیرون نروند و در صورت ضرورت حتما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه حضور یابند.
انتهای پیام/و
منبع: باشگاه خبرنگاران

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/159625/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای برنامه های نوروزی در بوستان بهاران

دیدار نماینده مردم در مجلس با اهالی شهرک گلستان صفائیه

بهاباد لرزید

ثبت اقامت بیش از 3 هزار نفر شب در اسکان ایثارگران

امام جمعه یزد:‌ مردم مراقب فتنه کشف حجاب باشند

بارش برف‌بهاری در روستای «امین‌آباد» شهرستان «نیر»

استقبال نوروزی از ویژه برنامه های منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد

زمین لرزه بخش‌هایی از شهرستان بهاباد یزد را لرزاند

اعلام آمادگی برای تأمین گوشت مورد نیاز استان‌ها در یزد

کشف حجاب توطئه جهانی برای عقیده جوانان ما است/ قانون پوشش در کشور ایجاد شود

اسکان نوروزی بیش از 720 خانواده در دانشگاه آزاد یزد

توجه ویژه به موضوع عفاف و حجاب در برنامه های نوروزی در سطح شهر یزد

تاکید نماینده ولی فقیه در استان بر حفظ حجاب و رعایت شئونات اسلامی

عیادت استاندار آذربایجان شرقی از کاپیتان تیم ملی والیبال نشسته

رهاسازی ماهی‌های قرمز سفره هفت‌سین در آبنماهای بوستان‌های منطقه4 در روز طبیعت

هشدار زرد هواشناسی برای فارس

امام جمعه پلدختر: گرانی در لرستان بیداد می‌کند

قدردانی شیخ یعقوب شمس در خطبه های نماز جمعه از عملکرد ستاد نوروزی کیش

پیام تسلیت معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان «فرجی برزگر»

نماینده یزد و اشکذر: شهرستان یزد از مراکز تفریحی کافی‌ برخوردار نیست + فیلم

امام جمعه اردستان:12 فروردین از سرنوشت‌سازترین روزهای ایران اسلامی است

کشف 40 دستگاه وسیله نقلیه مسروقه در ایام نوروز

باید نوع نگاه به هزینه کرد عوارض 2 درصد معادن تغییر کند

مواظب توطئه کشف حجاب باشیم/ قانون عفاف و حجاب در کشور اجرا شود

آماده‌باش 400 آتش‌نشان در 175 نقطه از تهران برای خدمت‌رسانی به شهروندان

گواهینامه معاینه فنی تهران برای همه شهرها قابل قبول است

اولین پیوند کبد استان یزد در سال جدید رقم خورد

دشمن برای تفرقه‌افکنی و دو قطبی کردن جامعه تلاش می‌کند

دهکده «بهار ایران» در بوستان ملت

مادر شهیدان «فرجی برزگر» به فرزندان شهیدش پیوست

تقدیر قاضی‌زاده هاشمی از 250 نفر از فعالان جهادی و فرهنگی حوزه ایثار و شهادت

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «فرجی برزگر»

فعالیت فرهنگی و هنری شهرداری منطقه 10 در نوروز 1402

پردیس فرهنگی «بهار ایران» در منطقه 10

استقرار غرفه عفاف و حجاب در مراکز گردشگری مهریز

اهداء عضو یک بیمار مرگ مغزی در یزد جان سه بیمار نیازمند پیوند را نجات داد

اجرای طرح امنیت اجتماعی در اردکان و مهریز

کشف 9 کیلو گرم تریاک در خاتم

پرواز چتربازان با پرچم ایران از فراز برج میلاد

عکس/ حال و هوای نوروز 1402 در یزد

گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دهم فروردین یزد

ثبت بیش از 189 هزار مسافر ورودی تا دهم فروردین به جزیره کیش

بازدید از موزه‌های استان یزد 70 درصد افزایش یافت

بساط‌گستران پایتخت شناسنامه‌دار می‌شوند

تندرو زیرگذر بهار و دسترسی کندرو بزرگراه فتح به بزرگراه آزادگان افتتاح می‌شود

فیلم/ کشاورزان یزدی برای جبران خسارت سرمازدگی محصولات را بیمه کنند

اهم اقدامات کمیته بحران ستاد نوروزی در سال 1402

کار فرهنگی شبیه متروی تهران انجام بدهید

جشن نوروزی «بهار ایران» تا 17 فروردین ادامه دارد/ هر شب اجرای گروه‌های موسیقی اقوام و بین‌الملل در پارک ملت

طراحی پیوست فرهنگی یزد در سازمان تبلیغات اسلامی/ محلات مجری طرح فرهنگی می‌شوند