دبیرخانه مجمع شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی در میبد مستقر شد
سیاسی
بزرگنمايي:
خبر یزد - یزد- شهردار میبد گفت: در نخستین نشست هم اندیشی تعدادی از شهرداران و فرمانداران ایران دارای شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی تصمیم گرفته شد که دبیرخانه مجمع این مناطق برای اولین بار در این شهر تاریخی مستقر شود.
به گزارش ایرنا، علیرضا نقوی امروز پنجشنبه با انتشار مطلبی در فضای مجازی، افزود: در این ارتباط شهردار میبد به سمت رییس مجمع یادشده برای مدت یکسال انتخاب شد و سال های بعد دبیرخانه به صورت دوره ای در سایرشهرها و روستاهای جهانی دارای صنایع دستی مستقر میشود.
نشست یادشده دیروز( چهارشنبه) در میبد تشکیل شد.
وی در ادامه به مصوبههای نخستین مجمع شهرها و روستاهای جهانی دارای صنایع دستی کشور در میبد اشاره کرد و گفت: در نشست یادشده سازمان شهرداریها و دهیاری های وزارت کشور نیزبه عنوان عضو مجمع انتخاب شد.
نقوی ادامه داد: همچنین مقرر شد، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد نسبت به ایجاد بازارچه محصول شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی با دیگر استانها پیگیریهای لازم را انجام دهد.
وی اعلام آمادگی اداره کل میراث فرهنگی یزد و شهرداری میبد را برای ایجاد نخستین بازارچه صنایع دستی اعلام کرد.
به گفته شهردار میبد، مقرر شد با محوریت وزارت کشور، هیات وزیران در قانون بودجه سنواتی کشور جایگاه ویژهای برای معرفی هرچه بهتر شهرها و روستاهای ثبت جهانی در سطح بین المللی و شناسایی و فروش برخط محصولات پیش بینی کند.
نقوی افزود: بر اساس تصمیم اتخاذ شده دبیرخانه مجمع باید با یکپارچه سازی نحوه ارایه، بسته بندی و برند محصول همه شهرها و روستاهای جهانی دستورالعملهای حمایتی و آموزش، تهیه و ارسال کند.
شهردار میبد ادامه داد: اقدام به برنامه ریزی و برگزاری دوره های حراج صنایع دستی در شهرهای عضو دبیرخانه و به اشتراک گذاری تولید سمعی و بصری و رسانه ای در حوزه مستندسازی فعالیتهای صنایع دستی از سوی شهرداریها و همچنین برقراری ارتباط های لازم با اتاق بازرگانی برای ترویج و برندسازی صنایع دستی از دیگر مصوبه هاست.
وی در ادامه بهره برداری حداکثری از بستر بازارچه های مناطق آزاد مانند شهر مریوان از توابع استان کردستان که امکان تبادل صنایع دستی به کشورهای همسایه مانند عراق را فراهم میآورد و تلاش برای ثبت شرکت توسعه، آموزش و بازاریابی صنایع دستی ایران با سهامداری شهرهای عضو را نیز از دیگر تصمیمها عنوان کرد.
وی اظهار کرد: کلانشهرها باید در طول سال2 بار به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی اقدام کند ، نمایشگاههای فصلی نیز با میزبانی شهرهای عضو و نمایشگاه بین المللی هم با مشارکت شهرها برگزار شود.
نقوی در ادامه به تدوین لایحهها و طرحهای مشترک برای ارایه در شوراها(شورای اسلامی شهرها و شورای عالی استان ها) و مجلس شورای اسلامی ، و تدوین دستورالعملها و آییننامههای شهرهای دوستدار صنایع دستی با کمک سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور و ابلاغ به شهرداریها نیز اشاره کرد.
تاکنون تبریز برای فرش، اصفهان برای صنایعدستی خلاق، مشهد برای گوهرسنگها، لالجین همدان برای سفال، مریوان کردستان برای کلاشبافی(گیوه)، سیرجان کرمان برای گلیم شیریکی پیچ، آباده در حوزه منبت، میبد یزد در رشته زیلوبافی و روستاهای خراشاد خراسان جنوبی در حوزه حولهبافی و کلپورگان سیستان و بلوچستان برای سفالگری هف هزار ساله در فهرست شورای جهانی صنایعدستی به ثبت رسیده است.
نخستین مجمع شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی ایران دیروز 29 اردیبهشت 1400 در میبد برگزار شد و شهرداران شهرهای سراوان ، مریوان ، آباده ، بیرجند ، تهران ، مشهد و زنجان در این نشست و گردهمایی حضور داشتند.
در ایران علاوه بر 11 شهر ، سه روستا نیز دارای صنایع دستی جهانی است.
بازدید از کارگاههای زیلو میبد و آغاز ساخت موزه صنایع دستی در این شهرستان از دیگر برنامه های این گردهمایی بود.
مهمترین صنایع دستی میبد زیلو ، سفال ، کاربافی و موتابی است.
مرکز شهرستان 106 هزار نفری میبد در 50 کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.
برچسبها
مریوان یزد علیرضا نقوی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری یزد آباده
-
پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵:۴۱
-
۳۷ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/191503/