خبر یزد

آخرين مطالب

زخم زباله گردی بر صورت شهر جهانی یزد/شیوع ویروس کرونا هم مانع زباله گردی ­ها نشد مقالات

زخم زباله گردی بر صورت شهر جهانی یزد/شیوع ویروس کرونا هم مانع زباله گردی ­ها نشد
  بزرگنمايي:

خبر یزد -

خبر یزد


به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، شهر کویری یزد با خصلت خوب مردمان خود همواره در طول تاریخ به داشته ­هایی بالیده و افتخار کرده که امروز با وجود همین داشته­ ها نظیر بناهای معماری، فرهنگ نوعدوستی، مهمان نوازی، پاکیزگی و ایمان و ... اما امروز شاهد پرسه افرادی هستیم که در زباله­ ها به دنبال تامین معیشت خود هستند و در یکسال گذشته این آسیب اجتماعی در یزد رو به افزایش است.
پدیده زباله گردی که به عنوان یک پدیده منفی شناخته شده به وفور در مناطق مختلف شهر یزد و به ویژه در نقاط حاشیه ­ای دیده می‌شود که بخشی از مردم غیربومی با جست و جو در میان زباله‌ها و جداسازی اقلام قابل بازیافت و فروش آنها، هزینه‌ زندگی خود را تأمین می‌کنند و از این راه به امرار معاش و گذران زندگی خود می‌پردازند.
حاشیه شهر یزد و حتی بافت ثبت شده جهانی به دلیل برخورداری از بافت جمعیتی خاص بیش از سایر بخش­ها این پدیده منفی را در شهر زیبای یزد به نمایش گذاشته و روزانه کودکان و نوجوانانی را می­بینیم که از خانواده مهاجرین به شهر یزد هستند و با داشتن "گونی و بعضا گاری" با انبوهی از مشکلات به دنبال تامین معیشت هستند.
سفره خالی و دست تنگ؛ عامل زباله­ گردی
بر اساس نظر کارشناسان اغلب کسانی که به زباله گردی روی می­آورند مردان و نوجوانان بد سرپرستی هستند که برای سیر کردن شکم گرسنه خانواده و برادر و خواهر کوچکتر خود به این پدیده روی می­آورند و تا کمر در سطل زباله خم شده و به دنبال مواد بازیافتی مانند بطری، قوطی، مقوا و نظایر اینها هستند اما در مواردی نیز علاوه بر مردان، زنان و کودکان هم غافل از ابتلا به انواع بیماری­ها به این پدیده روی می‌آورند.

خبر یزد

کودک مهاجری که به نظر 11 یا 12 ساله می­ آمد و به گفته خودش عصرها به دور از درس و مدرسه به زباله گردی مشغول است تا شکم خود و خواهر و برادرانش را سیر کند به خبرنگار فارس گفت: "کلاس سوم درس می­خوانم اما برای اینکه بتوانیم غذا تهیه کنیم عصرها دنبال قوطی و کارتن و سبدهای بلاستیکی هستم تا پول بدست بیاورم."
موضوع زباله گردی اما تنها به کودکانی که به اذعان خود بیشتر برای کمک به پدر دچار این آسیب شده ختم نمی­شود و بسیاری از مردان مهاجر به شهر جهانی یزد هم مشغول زباله گردی هستند و با فروش آن به ضایعاتی­ها، امرار معاش می­کنند.
"بیدالله" یکی از همین مردان است که به دلیل فشارهای اقتصادی و کوچک شدن سفره و ناتوانی در تامین هزینه­ها با موتورسیکلت به زباله گردی و به اصطلاح خودش "بازیافت" مشغول است به خبرنگار فارس گفت: از سیستان و بلوچستان به یزد آمدیم اما اینجا هم کاری مناسب پیدا نشد و چندسالی است که به بازیافت مشغولم.
او با چهره­ای آفتاب سوخته و جسمی نحیف و لاغر، گونی بزرگی به پشت موتورسیکلت خود بسته و هرجایی که زباله ­ای نظرش را جلب کند می­ایستد و به تفکیک زباله­ ها مشغول می ­شود تا با فروش آنچه در این زباله­ ها به دست آورده شکم زن و بچه را سیر کند.
"بیدالله" در خصوص بیماری­ هایی که ممکن است به دلیل زباله گردی به آن مبتلا شود به خبرنگار فارس گفت: "بیماری چیه؟ شکم گرسنه بیماری و کرونا نمیشناسه، نمی­تونم شکم سه تا بچه را سیر کنم و اجاره خونه بدم"!
زباله گردی در رقابت با بیماری­ها
به عقیده کارشناسان، زباله گردها توجهی به ابتلا به بیماری­ها و چرخه انتقال آن ندارند که اگر داشتند حداقل نکات بهداشتی را رعایت می­کردند تا خودشان مبتلا نشوند و به دیگران نیز انتقال ندهند.
به گفته کارشناسان، اغلب این زباله گردها از خطری که به واسطه حضور در زباله­ ها برای آنها ایجاد می‌شود با خبرند اما با این وجود به دلیل نیاز مالی و تأمین معاش و گذران زندگی، بی ­توجه به این تهدیدات مجبور به ادامه این روند هستند.

خبر یزد

به عقیده جامعه شناسان هر گاه در جامعه زباله‌گردی افزایش یابد می‌تواند تداعی‌گر این مهم باشد که فاصله طبقاتی در جامعه زیادتر شده ‌و به نوعی قشر فقیر جامعه یا همان زباله‌گردها با وجود اینکه به این کار مشغول هستند این تصور را نیز دارند که سهم آنها و یا حق آنها را بشر مرفه جامعه از آن خود کرده ‌‌که این خود می‌تواند عاملی برای افزایش خشم درونی در افراد شود که آسیب­های دیگری هم به دنبال دارد.
روز به روز به تعداد زباله‌گردهای سطح شهر و اطراف آن اضافه می‌شود. شرایط اقتصادی و معیشتی نامطلوب این قشر از جامعه و کمبود منابع و امکانات لازم برای رفع نیازهای اولیه این خانواده‌ها، در گسترش این پدیده موثر است اما به گفته عقیده جامعه شناسان، با برخوردهای قهری نمی­توان این آسیب اجتماعی را جمع کرد بلکه مدیران شهرداری باید در این زمینه اقدام کنند.
طرح جامعی که با تأمین اعتبار هنوز اجرایی نشده
نیمه های سال 98 بود که رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری یزد از اجرای طرح جامع مدیریت پسماند در این شهر خبر داد اما هنوز هم با گذشت دو سال از این موضوع، طرح جامع مدیریت پسماند در یزد اجرایی نشده است.
گرچه به گفته حمیدرضا رحیم‌دل، برای اجرای طرح جامع مدیریت پسماند این شهر مبلغ سه میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار از سوی شورای اسلامی شهر و شهرداری یزد تأمین شده تا در زمینه مکان‌یابی دفع پسماندها، مکانیزاسیون ماشین‌آلات خدمات شهری و روش‌های پردازش و دفع اقدام شود و کاهش تولید زباله را به ارمغان بیاورد اما اینکه این اعتبار کجا رفت و چرا این طرح اجرایی نشده هنوز روشن نیست.
بر اساس طرح جامع مدیریت پسماند، قرار بود یزد به شهری بدون زباله تبدیل شود و علاوه بر فرهنگ سازی برای کاهش تولید زباله‌ها در زمینه تفکیک زباله‌ها از مبداء نیز اقدام جدی صورت گیرد در حالیکه امروز هیچ یک از این اتفاقات رخ نداده و شاهد افزایش زباله گردها در سطح شهر هستیم.
شهرداری ها طرح های پسماند خود را تعیین تکلیف کنند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد با انتقاد از عملکرد شهرداری ها در خصوص پسماندهای شهری گفت: باید در اسرع وقت طرح های پسماند شهر خود را تعیین تکلیف کنند.

خبر یزد

محسن صادقیان با تاکید بر تهیه طرح جامع پسماند شهرها اظهار کرد: این تصمیم باید از سوی شهرداری های هر منطقه در استان تهیه، تدوین و برای اجرا هرچه سریعتر با استفاده از روش های علمی آماده شود.
وی با بیان اینکه کاهش مراکز دفع پسماند کشور در دستور کار معاونت عمرانی وزارتخانه قرار دارد، افزود: قرار است تعداد مراکز دفع پسماند به 300 مرکز کاهش یابد از این رو تسریع در تهیه طرح جامع پسماند استان یزد نیز در راستای تجمیع مراکز یادشده از اهمیت بسزایی برخوردار است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد با اشاره به تهیه طرح ساماندهی پسماندهای ویژه و صنعتی استان ادامه داد: از 2 سال پیش مطالعات سایت پسماندهای صنعتی و ویژه استان همچنین جانمایی و مکان یابی انجام شد که با تجمیع این مراکز می توان نتیجه بسیار خوبی به دست آید.
وی اظهار کرد: سایت بزرگ پسماند های صنعتی و ویژه استان در مجاورت جاده یزد-طبس پیش بینی شد که در راستای تفاهم نامه با صندوق توسعه ملی محیط زیست، فعالیت برای راه اندازی مرکز شروع می شود و می تواند مورد استفاده پسماند شهرهای یزد، میبد، مهریز، اردکان، اشکذر و زارچ و حتی مهریز و تفت قرار گیرد.
صادقیان با اشاره به ظرفیت های قانونی موجود در قانون بودجه سال 1400 در حوزه پسماند گفت: سال گذشته 600 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح های پسماند از طرف سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به شهرداری های کشور اختصاص یافت بنابر این شهرداری ها با استفاده درست و هدفمند از عوارض آلایندگی استان در راستای حفظ محیط زیست شهری اقدام شایسته ای انجام دهند.
به گزارش فارس، با وضعیت فعلی اقتصادی و تنگی معیشت مردم شاید نتوان پدیده زباله گردی را ریشه کن کرد و آن را به صفر رساند اما قطعا می توان این موضوع را ساماندهی کرد تا هر روز شاهد صحنه‌های دلخراش زباله گردی توسط کودکان، زنان و مردان زیادی در سطح شهر نباشیم.
انتهای پیام/ص

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/192868/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش 71 درصدی آمار حوادث ناشی از کار در یزد

هنرستان جوارکارخانه شیشه در اردکان راه‌اندازی شد

7 هزار کنتور خراب در استان یزد تعویض شد

جشنواره «بانوی یزدی توانمند امروز» در یزد برگزار می‌شود

بیست و هفتمین اهدای عضو سال جاری در یزد رقم خورد

خدمات رایگان خطرسنجی سکته قلبی و مغزی در یزد ارائه می‌شود

ساخت 30 هزار واحد پارکینگ در تهران

ثبت روزانه 3 هزار تماس با آتش‌نشانی در تهران/ وزارت کشور برای رفع مشکل سختی شغل آتش‌نشانان اقدام کند

اعمال سختی شغل آتش‌نشانان را پیگیری می‌کنیم/ اقدام خلاقانه شهرداری در کلنگ‌زنی چهار هزار و 500 واحد مسکونی برای آتش نشانان

میزان بهره‌وری باید در تمام دستگاه‌های اجرایی یزد افزایش یابد

غبار روبی مزار شهدا در مهردشت ابرکوه+تصویر

اولین پایگاه آموزشی فوریت‌های پزشکی در استان یزد افتتاح شد

گله مندی کماندار مطرح کشور از بی توجهی بعضی از مسئولان

محفل بزرگ قرآنی «چلچراغ آیه‌ها» در یزد برگزار می‌شود

داور جوان بافقی چشم AFC را گرفت!

قدردانی‌ مدیرعامل منطقه آزاد کیش از زحمات دکتر محمدرضا رضانیا، رئیس مرکز بهداشت کیش

کیشوندان شیعه و سنی قرن‌هاست که خویشاوندند

600 رزمنده و پیشکسوت دفاع مقدس در بهاباد تجلیل شدند

گردهمایی رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس بهاباد برگزار شد

گشت‌وگذار پاییزی آهوها در منطقه حفاظت شده کالمند بهادران مهریز

جوابیه باغ کتاب درباره افتتاح سینما روباز به خبر منتشر شده در شبکه شرق و خبرآنلاین

آراستگی محورهای منطقه 13 با اجرای طرح پنجشنبه‌های نگهداشت شهر

دفاع مقدس، تبلور رشادت و تجلی شهادت

اجرای پاکسازی و نظافت و لایروبی بیش از هزار متر مسیل قوری‌چای در منطقه 21

جزئیات آتش‌سوزی در یک انبار در بزرگراه صدر

رونمایی از اتوبوس‌های نو در پایتخت

بازدید رایگان آتش‌نشان‌ها از برج میلاد

ارائه تخفیف بلیت‌های بازدید از برج میلاد در هفته گردشگری

2 هکتار اراضی و 35 باب سوله غیر مجاز در منطقه 19 رفع تخلف شد

افزایش تخت‌های ویژه آی‌سی‌یو در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی یزد

33 هزار قوطی شیر خشک تا هفته آینده در یزد توزیع می‌شود

پایگاه اورژانس شهدای بانک رفاه کارگران افتتاح شد

تداوم کمیاب بودن شیر خشک در یزد

مرتضوی: آزمایش ژنتیک رایگان برای مادران ایرانی دارای همسر غیرایرانی در سراسر کشور انجام می‌شود

پیام تسلیت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پی درگذشت والده مجتبی مولوی

اعتبار 650 میلیارد تومانی آب و فاضلاب یزد جذب شد

آب انبار روستای بندرآباد در انتظار تامین اعتبار

بهره برداری پروژه‌های نیمه تمام شهرستان زارچ تا دهه فجر

گردشگری حلقه مفقوده اقتصاد استان یزد است

مهلت شش ماهه برای تعیین تکلیف زمین های محدوده پارک بزرگ شهر یزد

شروع و پایان هفته اول لیگ با نمایندگان یزد

پیام تسلیت مرتضوی در پی درگذشت والده مجتبی مولوی

نیاز به اعتبارات دولتی برای ساماندهی کامل مسیل

ضرورت تجهیز هرچه بیشتر ایستگاه های آتش نشانی به ماشین آلات و تجهیزات جدید

تغییر ساعات کاری ادارات یزد یک هفته دیگر تمدید شد

بسیج نیروهای آموزش و پرورش برای جبران کمبود معلم در استان یزد

یزد میزبان همایش فعالین بسیج اصناف

استقبال کودکان و نوجوانان یزدی از مسابقات قرآن و عترت بسیج

تحقق حاکمیت شهری برای افزایش روحیه مشارکت اجتماعی سرلوحه کار است

یک واحد آلاینده در یزد پلمب شد