اقتصاد یزد، اقتصادی کوچک با بخشهای بزرگ است
اقتصادي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایسنا/یزد رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد اظها کرد: اقتصاد یزد، اقتصادی کوچک با بخشهای بزرگ است که نیاز به توجه ویژه در سطح ملی برای تکمیل زنجیرههای ارزش دارد تا بتواند خدمات مناسبی را به استان و کشورمان ارائه دهد.
«مجید دهقانیزاده» در هفتمین نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان که با حضور اعضای کمیسیون اصل 44 مجلس شورای اسلامی و اعضای هیئت رییسه اتاق تعاون ایران برگزار شد، با اشاره به سهم 2.
4 درصدی استان از اقتصاد کشور، بیان کرد: اقتصاد یزد علیرغم این که اقتصادی کوچک تلقی میشود اما بخشهای بزرگ و قابل ملاحظهای دارد.
وی با بیان این که بخش غالب ساختار اقتصادی استان بخش صنعت و معدن است، گفت: 50 درصد شاغلان استان در بخش صنعت و معدن کار میکنند که میانگین شاغلان این بخش در کشور 33 درصد است.
دهقانیزاده با تاکید بر این که اقتصاد یزد و بخش صنعت و معدن آن نیاز توجه ویژه در سطح ملی برای تکمیل زنجیرههای ارزش دارد تا بتواند خدمات مناسبی را به استان و کشورمان ارائه دهد، افزود: استان یزد پذیرای بیش از 100 هزار نفر از هموطنان از سراسر کشور برای تامین شغل بوده و همیشه سعی در نقش آفرینی موثر در سطح ملی داشته است.
وی با توجه به نرخ پایین بیکاری مردان در استان یزد، اظهار کرد: هر واحد تولیدی و صنعتی جدیدی که در استان به بهرهبرداری میرسد باید پذیرای متصدیان اشتغال از سایر مناطق کشور باشیم که از این رو به لحاظ خالص مهاجر پذیری، سومین استان مهاجر پذیر کشور هستیم و استان یزد باید به موضوع مدیریت مهاجرت توجه ویژهای داشته باشد.
دبیر ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان، تصریح کرد: اما متاسفانه به واسطه رشد جمعیت که از طریق مهاجرت به استان صورت گرفته، اکنون دچار تنگناها و مشکلات اساسی شدهایم که مهمترین آن مساله تامین آب است.
دهقانیزاده به کسری مخازن زیرزمینی آب، کاهش کمیت و کیفیت منابع آب زیرزمینی و عدم پیشرفت طرح خط دوم انتقال آب شرب به استان از سد خرسان 3 اشاره کرد و گفت: طرحهای اساسی آبرسانی به یزد برای تامین حداقلهای شرب و توسعه به کندی پیش میرود که امیدواریم با حمایتهای ویژه اعضای کمیسیون اصل 44 مجلس شورای اسلامی دستاوردی در این زمینه داشته باشیم.
وی با استناد به اینکه این استان در تولید انرژیهای تجدیدپذیر در کشور سرآمد است و یکی از بهترین فضاهای تولید انرژی خورشیدی در ایران محسوب میشود، گفت: در حال حاضر با تولید 130 مگاوات برق خورشیدی، بالاترین تولید کنند انرژی در این بخش هستیم.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با ابراز تاسف از اینکه میانگین قطعی برق استان در واحدهای تولیدی بیشتر از میانگین کشوری است به تفاوت قابل ملاحظه استان یزد با سایر استانها در غالب بودن فعالیتهای اقتصادی و تولیدی اشاره و بیان کرد: ناترازیهای انرژی و قطعیها برق و گاز موجب گلایههای بخش خصوصی در استان شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت یزد، دهقانیزاده در پایان افزود: بر همین اساس برای رفع ناترازیهای حوزه انرژی برق نیاز به توجه ویژه دولتمردان و مسئولان کشوری برای حمایت استان در توسعه نیروگاههای خورشیدی داریم.
انتهای پیام
-
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۳:۰۱ AM
-
۸۳ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/684801/