خبر یزد

آخرين مطالب

علت التهابات بازار شکر چیست؟ اقتصادي

علت التهابات بازار شکر چیست؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - باشگاه خبرنگاران /بسیاری از کارشناسان براین باورند که رسوب کالا در بنادر و انبارها و توزیع قطره چکانی در بازار عامل اصلی التهابات بازار است که با اعلام قیمت جدید شکر مشکلات مرتفع می شود.
بررسی ها حاکی از آن است که طی هفته های اخیر، بازار شکر ناشی از احتکار و رسوب کالا در انبارها با التهاباتی روبروست که کارشناسان تاخیر در اصلاح قیمت را عامل اصلی این نوسانات می دانند.
بنابر آمار سالانه 2 تا 2 میلیون و 200 هزارتن شکر مورد نیاز است که سال گذشته یک میلیون و 95 هزارتن مازاد نیاز کشور شکر وارد شد و در شرایط فعلی کمبودی در عرضه شکر نداریم و تنها معطل اصلاح قیمت هستند. همچنین از ابتدای امسال 450 هزارتن شکر وارد و در گمرکات است که متاسفانه 2 ماهی است بدلیل عدم تعیین قیمت جدید، هزینه دموراژ می خورد.
در همین ارتباط پیمان حصادی مجری طرح چغندر وزارت جهاد گفت: امسال یک میلیون و 930 هزارتن شکر در داخل تولید شد که با احتساب مصرف سالانه 2 تا 2میلیون و 200 هزارتن شکر در داخل، بیش از 90 درصد در تولید این‌محصول خودکفا هستیم که برآورد می شود سال زراعی آینده تولید شکر افزایش یابد.
بازار
وی کمبود ظرفیت صنعتی شکر را مانع خودکفایی 100 درصدی تولید شکر دانست و گفت: با جبران کمبود ظرفیت صنعتی، بیش از نیاز تولید می کنیم. براین اساس وزارت جهاد وظیفه بدرستی انجام داده و به راحتی می توان تا 5 میلیون تن تولید چغندر پاییزه داشت که با ایجاد ظرفیت صنعتی نه تنها مشکلی در تامین بازار شکر داخل نداریم، بلکه می توان صادرکننده بود. 
اصلاح قیمت شکر راهکار کاهش التهابات بازار
غلامحسین بهمنی دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: با آغاز پیک مصرف نیاز است که واردات شکر برای تامین و تنظیم بازار داخل انجام شود. اما واردکنندگان به سبب آنکه واردات هرکیلو شکر برای آنها 70 هزارتومان تمام می شود، رغبتی به واردات ندارند.
به گفته وی، واردکنندگان محموله های شکر را در کشتی و بندر نگه داشتند و منتظر قیمت جدید هستند چراکه در شرایط کنونی مشکل قیمت مصوب شکر است که حتی تولیدکنندگان داخل قطره چکانی عرضه می کنند و واردات صورت نمی گیرد.
بهمنی با بیان اینکه قیمت جهانی شکر کاهش یافته است، گفت: واردکنندگان با ارز 70 هزارتومانی رغبتی به واردات ندارند، هرچند کاهش قیمت جهانی اثر می گذارد، اما قیمت هرکیلو شکر خام در بندر 35 هزارتومان صرفه اقتصادی ندارد.
دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر ادامه داد: قیمت هرکیلو شکر خام در بندر 35هزارتومان است که با احتساب هزینه گمرکی، 4 درصد ضایعات و حمل، 42 تا 43 هزارتومان برای واردکننده در می آید که براین اساس قیمت تمام شده باید 45 تا 50 هزارتومان باشد.
وی راهکار کاهش تب و التهابات بازار شکر را اصلاح قیمت دانست. افزود: دولت به رغم افزایش هزارتومانی قیمت چغندر قند، قیمت شکر موازات با قیمت خرید تضمینی افزایش نداده است. گفتنی است کمبودی در عرضه شکر نداریم، اماتازمانیکه اصلاح قیمت صورت نگیرد، کمبود قطره چکانی در بازار ادامه دارد.
دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: طبق ر ال همه ساله اوج مصرف در ماه های تیر و مرداد است که مصرف روزانه در این ایام به 240 تا 250 هزارتن می رسد.
گفتنی است سال گذشته مقادیری شکر تولید داخل در انبارهای کارخانه‌های نیشکری و چغندری ذخیره شده است. در حال حاضر، با ورود شکرهای جدید به بازار و مشکل قیمت‌گذاری شاهد رسوب شکر در انبارها هستیم که فتحی معاون وزیر جهاد خرید شکرهای موجود در انبارها توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و ذخیره سازی براساس سیاست‌های این شرکت یا عرضه با قیمت مصوب و فهرست برداری شکر موجودی انبارها و پرداخت مابه التفاوت پس از فروش با قیمت جدید را راهکار تنظیم بازار اعلام کرده است.
توزیع قطره چکانی شکر تا زمان اصلاح قیمت در بازار ادامه دارد
این گزارش می افزاید: محموله های جدید ماه در گمرک منتظر قیمت است چراکه قیمت تمام شده هرکیلو واردات شکر 700 هزارتومان است و ازطرفی کارخانه ها در بهره برداری پاییز هستند که تا زمان اعلام قیمت برمبنای نرخ جدید چغندرقند، امکان فروش و عرضه در بازار را ندارند.
رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: شنیده ها حاکی از آن است که مسئولان‌ستاد تنظیم بازار می‌خواهند قیمت جدید شکر را اعلام کنند که در صورت تحقق، چالش بازار شکر مرتفع می شود.
به گفته وی، برمبنای ارز توافقی قیمت مصوب شکر علام می شود اگر نرخ تک نرخی و رفع انحصار واردات رخ بدهد، در بازار ثبات خواهیم داشت. اما با ارز مبادله ای و ترجیحی رانت در بازار خواهیم داشت.
کنگری ادامه داد: جایگزینی ارز توافقی با نیما موجب شد کالا 2 فاکتوره یا با نرخ روز عرضه شود، درحالیکه تک نرخی باشد رقابت در بازار ایجاد و ثبات برقرار می شود. در غیراین صورت با واردات شکر با ارز ترجیحی و توافقی، اتحادیه ها در تنظیم بازار باید نقش آفرینی کنند تا بدست مصرف کننده نهایی برسد، در غیر این صورت رانت بزرگی ایجاد می شود.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی قیمت هرکیلو شکر بدون فاکتور شکر درب کارخانه را 52 هزارتومان اعلام کرد. گفت: با احتساب ارزش افزوده 58 هزارتومان به بنکدار و 15 درصد سود با نرخ 65 هزارتومان بدست مصرف کننده می رسد.
وی با تاکید بر این موضوع که نظارت از مبدا باید صورت بگیرد، گفت: شکر در بازار با نرخ روز در حال توزیع است و تاکنون شکر با ارز توافقی می رسد. این نظارت باید از کارخانه دار باشد و تعزیرات و بازرسی اتاق اصناف باید صحت سنجی کنند که کالا با نرخ مصوب عرضه می شود.
با توجه به تاکید برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی چغندر قند انتظار می رود که حمایت های لازم در ارتباط با قیمت تضمینی چغندر قند و شکر صورت بگیرد و از طرفی ظرفیت صنعتی برای تولید این محصول در استان ها ایجاد شود تا در دستیابی به تولید شکر مشکلی نداشته باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/722544/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میمون‌های موسیقی‌دان در جنگل‌های بارانی

پیاتزا فردا در تهران

رئیس انجمن بیس بال: رسیدن به فینال آسیا یک شاهکار برای ایران خواهد بود

بازگشت اسطوره به تیم ملی والیبال کوبا

بازیکنان سرشناس در لیست نقل‌وانتقالاتی استقلال

برنامه قطعی برق یزد، چهارشنبه 24 اردیبهشت + جدول

برپایی نمایشگاه سراسری صنایع دستی در یزد

جشن امضاء اثر تقریظی مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود

متولی رسیدگی به پل‌های عابر پیاده یزد در شهرداری مشخص شود

توقیف خودروی سواری به دلیل حمل موادمخدر در اردکان

توقیف خودروی سواری به دلیل حمل مواد مخدر در اردکان

عکس/ «سید احمد خمینی» در حال انجام ورزش زورخانه‌ای؛ دهۀ 1360

مولدسازی اموال ورزشی در اولویت اداره‌کل ورزش قم قرار دارد

لزوم حمایت همه‌جانبه از تیم فوتبال خیبر خرم‌آباد

انتقاد ورزشکاران از کمیته ملی المپیک؛ چرا ما جزو بورسیه‌ها نیستیم

انتقاد ورزشکاران از کمیته ملی المپیک؛ چرا ما جزو بورسیه‌ها نیستیم – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ورزش کبدی در زندان‌های البرز توسعه می‌یابد

رایج‌ترین آسیب‌های زانو در ورزش چیست؟ + نقش دکتر ارتوپد تهران در درمان و پیشگیری

هجوم مستاجران به خانه‌های نقلی

جزییات تصمیمات دولت برای صادرات مرغ از زبان وزیر جهاد کشاورزی

اظهارات سخنگوی دولت؛ از رفع فیلترینگ تا پنل‌های خورشیدی در ادارات

وزیر نفت: برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم

دومین پیش نشست کنگره یا یادواره ملی شهدای بهزیستی برگزار شد

عرضه کتاب تجربیات گویندگان و مجریان خبر در نمایشگاه کتاب

اولین عنکبوت ویرایش‌شده به کمک کریسپر، ابریشم درخشان تولید می‌کند

وتوی 15000 آرژانتینی برای جام باشگاه‌های جهان

ضربه سخت به قلب مدافع عنوان قهرمانی لیگ آمریکا

درخشش تنیس ساحلی ایران در قلب خلیج فارس

آزمون سخت پاراوزنه‌برداران برای حضور در بازی‌های کشورهای اسلامی

دشمن دیرینه سعید معروف حالا علیه عطایی!

اولین واکنش العین به احتمال انتقال قرضی سردار آزمون

بهشهر در تب‌وتاب کشتی

واکنش وزیر ورزش به نقش پزشکیان در قهرمانی تراکتور

دنیا مالی: بودجه فدراسیون‌های پرمدال تا 100 درصد افزایش یافته است+فیلم

رقابت نابرابر نیروی کار ایرانی با اتباع افغانستانی

انتظار تاثیر 1500 مگاواتی کاهش مصرف برق با تغییر ساعت ادارات

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ رالی اتریوم آغاز شد

طلای جهانی پس رفت

گزارش صداوسیما از میراث آبی رئیس جمهورِ شهید

واردات پرابهام لوازم جانبی موبایل در سال 1403

ظهوریان: به خاطر تخلفات بسیار کوچک‌تر از بانک آینده افراد را اعدام کردیم؛ چرا با مالکان این بانک کاری ندارند؟

حد نصاب معاملات دولتی 1404 ابلاغ شد

آیا بروکر اوبکس فارکس مطمئن است؟ بررسی + مزایا و معایب

واکنش پلیس به فعالیت اقتصادی "بابک زنجانی"

کتابی از احسان یارشاطر در نمایشگاه کتاب

فیزیک‌دان‌ها برای اولین بار تصویر اتم‌های آزاد را ثبت کردند

بیک‌زاده: سیدورف اگر دکوری نباشد، اتفاق خوبی برای استقلال است

واکنش بیک‌زاده به پوشیدن لباس فجر سپاسی توسط نماینده مجلس

برنده مهمدی: دیگر برای این کشور کشتی نمی‌گیرم

سلیمانی: تیمی برنده است که از تمام فرصت‌ها استفاده کند