خبر یزد

آخرين مطالب

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود علمي

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد غذایی که پیش از خواب می‌خورید، می‌تواند بر کیفیت خواب و محتوای رویاهای شما تاثیر بگذارد.
مطالعه‌ی جدیدی نشان می‌دهد این باور قدیمی که خوردن پنیر پیش از خواب می‌تواند باعث کابوس شود، ممکن است حقیقت داشته باشد. البته موضوع فقط به پنیر محدود نمی‌شود، بلکه مواد غذایی دیگر و زمان مصرف آن‌ها نیز می‌توانند بر کیفیت خواب و رویا تاثیرگذار باشند.
با وجود باورهای عامیانه، تحقیقات بسیار کمی درباره‌ی این موضوع انجام شده است که آیا خوردن پنیر و سایر انواع غذاها پیش از خواب واقعا بر کیفیت خواب و رویاها تاثیر می‌گذارد. مطالعه‌ی جدید تحت سرپرستی پژوهشگران دانشگاه مونترال در کانادا ممکن است پاسخ این پرسش را پیدا کرده باشد.
بازار
دکتر تور نیلسن، نویسنده اصلی و عضو بخش روانپزشکی و اعتیاد دانشگاه مونترال می‌گوید: «شدت کابوس‌ها با عدم تحمل لاکتوز و سایر حساسیت‌های غذایی ارتباط قوی دارد. یافته‌ها نشان می‌دهد تغییر عادات غذایی برای افرادی که به برخی غذاها حساسیت دارند، می‌تواند به کاهش کابوس‌ها کمک کند. یافته‌ها همچنین ممکن است به توضیح این امر کمک کند که چرا مردم اغلب لبنیات را مقصر خواب‌های بد خود می‌دانند!»
میوه‌ها، سبزیجات و دمنوش‌های گیاهی با بهبود کیفیت خواب مرتبط هستند
پژوهشگران به بررسی این موضوع پرداختند که آیا خوردن غذاهایی مثل پنیر یا شیرینی، داشتن حساسیت‌هایی مثل عدم تحمل لاکتوز (اختلال گوارشی ناشی از ناتوانی بدن در هضم لاکتوز) و همچنین عادت‌هایی مانند غذاخوردن دیر وقت، می‌توانند روی کیفیت خواب و نوع رویاها تاثیر داشته باشند. آن‌ها 1082 دانشجو با میانگین سنی 20 سال را در مطالعه خود ثبت نام کردند. شرکت‌کنندگان نظرسنجی آنلاینی را تکمیل کردند که شامل پرسش‌هایی درباره رژیم غذایی، کیفیت خواب، یادآوری خواب‌ها، حساسیت‌های غذایی و وضعیت سلامت عمومی آن‌ها بود.
به گزارش نیواطلس، بخش قابل توجهی از شرکت‌کنندگان (40٫2 درصد) گزارش دادند که خوردن غذا به نوعی بر خواب آن‌ها تاثیر می‌گذارد. در این میان، 24٫7 درصد اظهار کردند که خوردن برخی غذاها کیفیت خوابشان را بدتر می‌کند، درحالی‌که 20٫1 درصد معتقد بودند برخی غذاها باعث بهبود خوابشان می‌شود.
غذاهایی که به‌گفته‌ی شرکت‌کنندگان باعث بدتر شدن خواب می‌شدند شامل دسرها یا شیرینی‌ها، غذاهای تند و محصولات لبنی بودند. غذاهایی ازقبیل میوه‌ها، سبزیجات و دمنوش‌های گیاهی با بهبود کیفیت خواب مرتبط دانسته شدند.
فقط 5٫5 درصد شرکت‌کنندگان معتقد بودند غذا بر رویاهایشان تاثیر دارد. بنا به گزارش شرکت‌کنندگان دسرها یا شیرینی‌ها و محصولات لبنی بیش از سایر غذاها با خواب‌های عجیب، واضح یا ناراحت‌کننده مرتبط بودند.
شرکت‌کنندگانی که دچار عدم تحمل لاکتوز یا آلرژی‌های غذایی بودند، گزارش کردند که بیشتر کابوس می‌بینند. بررسی‌ها نشان داد عدم تحمل لاکتوز به‌طور معناداری با افزایش کابوس مرتبط است، اما این ارتباط عمدتا ازطریق علائم گوارشی مانند نفخ و گرفتگی شکم قابل توضیح بود. آلرژی‌های غذایی نیز با فراوانی کابوس‌ها ارتباط داشتند، اما این رابطه مستقل از علائم گوارشی بود.
خوردن ولش رربیت یا ولش ربیت (نوعی غذای پنیری) ممکن است قبل از خواب ممکن است موجب شود برخی افراد کابوس ببینند.
نیلسن می‌گوید: «کابوس‌های افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند، علائم شدید گوارشی را تجربه می‌کنند و خوابشان به هم می‌خورد، بدتر است. این امر منطقی است، زیرا می‌دانیم احساسات جسمی می‌توانند بر خواب دیدن تاثیر بگذارند. کابوس‌ها می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند، به‌ویژه اگر مکرر اتفاق بیفتند، زیرا معمولا باعث می‌شوند افراد با حس بدی از خواب بیدار شوند.»
خوردن غذا در آخر شب با کیفیت پایین‌تر خواب، خواب‌های منفی‌تر و کابوس‌های مکرر ارتباط داشت. نتایج نشان داد اگر افراد تغذیه سالم‌تری داشته باشند و برای مثال غذاهایی بخورند که بدنشان به آن نیاز دارد و از خوردن غذا در آخر شب خودداری کنند، احتمال این‌که رویاهای خود را بهتر به خاطر بیاورند بیشتر می‌شود و همچنین محتوای رویاهایشان خوشایندتر خواهد بود.
تنظیم رژیم غذایی ممکن است روشی کم‌خطر و بدون استفاده از دارو برای بهبود خواب و کاهش کابوس‌ها باشد
توجه به این نکته ضروری است که مطالعه توصیف‌شده دارای محدودیت‌هایی است، زیرا از نوع مطالعات همبستگی است و نمی‌تواند رابطه‌ی علت و معلولی را ثابت کند. به عبارت ساده‌تر، این مطالعه فقط نشان می‌دهد که دو موضوع (خوردن پنیر و دیدن کابوس) با هم مرتبط هستند، اما نمی‌تواند اثبات کند خوردن پنیر باعث کابوس می‌شود.
مشخص نیست که آیا رژیم غذایی ما روی خواب‌هایمان اثر دارند یا خواب‌هایمان باعث تغییر عادات غذایی‌ ما می‌شوند یا اینکه عامل دیگری روی هر دو اثر می‌گذارد. همچنین، چون بیشتر افرادی که در این مطالعه شرکت کردند جوان و دانشجوی دانشگاه در کانادا بودند، نتایج ممکن است برای افراد مسن‌تر یا مردم کشورهای دیگر صدق نکند.
اطلاعات ارائه‌شده براساس گزارش خود شرکت‌کنندگان و برداشت‌ها و خاطرات آن‌ها بوده که ممکن است قابل اعتماد نباشد. محققان نیز اذعان کردند که به‌طور مستقیم باورهای فرهنگی یا داستان‌های مردمی شرکت‌کنندگان درباره غذا و خواب را بررسی نکرده‌اند و این موضوع ممکن است بر پاسخ‌ها تاثیر گذاشته باشد.
گرچه هنوز همه چیز درباره‌ی رابطه خواب و رژیم غذایی مشخص نیست، نتایج مطالعه جدید می‌تواند در زندگی واقعی مفید باشد. به‌طورخاص افرادی که زیاد کابوس می‌بینند، ممکن است بتوانند با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود وضعیت خوابشان را بهتر کنند. برای مثال، اگر این افراد عدم تحمل لاکتوز داشته باشند، بهتر است مصرف لبنیات را کمتر کنند.
یافته‌های این پژوهش ممکن است به بهبود عادت‌های غذایی نیز کمک کند. برای مثال، با خودداری از خوردن غذاهای سنگین، شیرین یا لبنی پیش از خواب و جایگزین کردن آن‌ها با غذاهای طبیعی و سالم امکان بهبود وضعیت خواب وجود دارد.
مطالعه جدید از شواهد فزاینده‌ای حمایت می‌کند که نشان می‌دهند سلامت دستگاه گوارش می‌تواند بر وضعیت‌های روانی و عاطفی تاثیرگذار باشد. همچنین، تنظیم رژیم غذایی ممکن است روشی کم‌خطر و بدون استفاده از دارو برای بهبود خواب و کاهش کابوس‌ها باشد.
مطالعه در مجله‌ی Frontiers in Psychology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/735103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بلندپروازی جدید شرکت کولوسال؛ احیای موآ، پرنده باستانی منقرض‌شده نیوزیلند

اولین لیست سرمربی سابق ایران برای ترکیه

قهرمان 2 دوره تکواندو جهان دوپینگی شد

پدیده 19 ساله ایران لئون را دفاع کرد

دشت دومین پیروزی والیبالیست‌های زیر 16 سال در تایلند

کم‌نوسان‌ترین بازیکن تیم ملی والیبال ایران

آینده‌های والیبال ایران از روی رقیب عبور کردند

احتمال ورود تیم دوازدهم به فرمول یک از چین

ورژنی از پدیده ایران که دوست نداریم در VNL ببینیم

کسی نیست به کاپیتان سابق ایران پاس بدهد!

بازیکن هیوستون رئیس اتحادیه بازیکنان بسکتبال آمریکا شد

سه امتیاز از دو تیم لیگ برتری کسر شد!

تمرین تیم ملی جوانان بسکتبال با توصیه‌های حامد حدادی

همه جرائم ناشی از نداشتن بیمه نامه شخص ثالث برای خودرو‌ها بخشیده می‌شود

مجازات در انتظار کارفرمایانی که اتباع غیرمجاز را به کار بگیرند

موافقت اصولی به اعطای سطح عالی به مدرسه علمیه مدینه العلم کاظمیه یزد

دنیای پرداخت گزارش می دهد/ صدرنشینی بیمه دی در سودآوری

باشگاه بیمه گران گزارش می دهد/ رشد پرشتاب بیمه دی در بهار 1404؛ جهش 73 درصدی حق‌بیمه

هشدار بانک مرکزی درباره تراکنش‌های سامانه‌های پایا، ساتنا و پل

نرخ بلیت پروازهای اربعین پس از تصویب توسط وزارت راه اعلام می‌شود

سهام‌تان را در بورس بیمه کنید

آب سدها از نصف کم‌تر شد

بطری شیشه‌ای یا پلاستیکی؛ کدام یک حاوی میکروپلاستیک کمتر است؟

تیم ملی والیبال ایران و مشکلی که بقیه ندارند

اسبقیان: در هر سطحی با فساد برخورد می‌کنیم

دیدار رئیس فدراسیون والیبال با استاندار تهران

پایان لبرون جیمز و لیکرز؛ خلع پادشاه!

آمریکا چطور جهانی زاگرب را از پدیده کشتی ژاپن گرفت؟

رئیس فدراسیون نجات غریق: کار کردن با من سخت است

قرارداد چهار ساله مهدی قایدی!

برق دار شدن چاه آب مجتمع دامداری فهرج تا پایان هفته

دیدار مدیرنمایندگی ستاد مردمی دیه با مددجویان زندان مرکزی یزد

پیوستن حدود 70 درصد از مودیان مالیاتی به سامانه فاکتور الکترونیکی

وضعیت نامطلوب استان یزد از لحاظ شاخص‌های سلامت مادر و کودک

ادامه سبزپوشی بورس؛ شاخص، پله 2 میلیون و 700 هزار واحد را پس گرفت

نیمی از مطالبات گندم‌کاران پرداخت شد

گواهی مشارکت با سود پیش بینی شده 40 درصد با ضمانت بانک ملی ایران

شناسایی فرار مالیاتی 141 میلیارد تومانی در حوزه محصولات آرایشی

دستورالعمل «ترتیبات تامین و فروش ارز به زائرین اربعین در سال 1404»  ابلاغ شد

جوکار ، رئیس کمیسیون شورا‌های مجلس ماند

ادعای جدید پژوهشگران: انبساط جهان 7 میلیارد سال دیگر متوقف خواهد شد

تمرین بدنسازی تراکتور با حضور ستارگان

حواشی معارفه مدیرعامل جدید سپاهان در حضور نویدکیا و بازیکنان

پرمدال‌ترین و محبوب‌ترین رشته‌ها در ادوار مختلف بازی‌های کشورهای اسلامی

سرمربی تیم ملی بسکتبال: می‌خواهم تیمی بسازم که از اسم‌ها و ستاره‌ها بزرگتر باشد

مانولوپولوس: نمی‌توانیم هم تغییر نسل بدهیم و هم نتیجه خوب بگیریم

حامد حدادی: تیم ملی باید مسابقات دوستانه بیشتری داشته باشد

کشتکار و دادمرز به دوبنده تیم ملی رسیدند

دلیل غیبت اسفندیار مقابل لهستان معلوم شد

سرمربی تیم ملی بسکتبال: اصلا نمی‌توانستم تصور کنم که به ایران نیایم