خبر یزد

آخرين مطالب

اورانوس سیاره سردی نیست علمي

اورانوس سیاره سردی نیست
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / دانشمندان طی دو مطالعه جدید اعلام کردند که احتمالاً سیاره اورانوس گرم‌تر از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد.
بر اساس دو مطالعه جدید، اورانوس حدود 15 درصد بیشتر از آن انرژی که از خورشید دریافت می‌کند، انرژی آزاد می‌کند. اورانوس با سایر سیارات منظومه شمسی ما تفاوت دارد. این سیاره به پهلو می‌چرخد، به این معنی که هر قطب مستقیماً به مدت 42 سالِ زمینیِ متوالی با خورشید روبرو می‌شود و منجر به یک تابستان طولانی می‌شود.
بازار
به نقل از سای‌نیوز، این سیاره همچنین در جهت مخالف با تمام سیارات منظومه شمسی، به جز سیاره زهره می‌چرخد. داده‌های حاصل از پرواز «فضاپیمای وویجر 2»(Voyager 2) ناسا از کنار اورانوس در سال 1986 نیز نشان داد که این سیاره به طور غیرمعمولی از درون سرد است که دانشمندان را به بازنگری در نظریه‌های اساسی چگونگی شکل‌گیری و تکامل سیاره‌ها در سراسر منظومه شمسی ترغیب کرد.
دکتر «ایمی سایمون»(Amy Simon)، دانشمند سیاره‌شناس در «مرکز پرواز فضایی گادرد»(Goddard) ناسا و یکی از نویسندگان مطالعه اول می‌گوید: از زمان پرواز «وویجر 2»، همه می‌گفتند اورانوس هیچ گرمای درونی ندارد، اما توضیح اینکه چرا اینطور است، واقعاً دشوار بوده است، به خصوص وقتی با سایر سیارات غول‌پیکر مقایسه شود. این پیش‌بینی‌های مربوط به اورانوس فقط از یک اندازه‌گیری نزدیک از گرمای ساطع‌شده‌ از این سیاره که توسط «وویجر 2» انجام شد، به دست آمده است.
وی افزود: همه چیز به آن یک نقطه داده بستگی دارد. این بخشی از مشکل است.
دکتر «سایمون» و همکارانش با استفاده از یک رویکرد پیشرفته‌ مدل‌سازی رایانه‌ای و بررسی مجدد داده‌های چند دهه گذشته دریافتند که اورانوس در واقع مقداری گرما تولید می‌کند. گرمای درونی یک سیاره را می‌توان با مقایسه‌ میزان انرژی دریافتی آن از خورشید با آن میزان از انرژی که به صورت نور منعکس‌شده و گرمای ساطع‌شده به فضا آزاد می‌کند، محاسبه کرد.
سایر سیارات غول‌پیکر منظومه شمسی مانند زحل، مشتری و نپتون، بیشتر از میزانی که گرما دریافت می‌کنند، گرما ساطع می‌کنند، به این معنی که گرمای اضافی از داخل می‌آید که بیشتر آن از فرآیندهای پرانرژی که 4/5 میلیارد سال پیش سیارات را تشکیل دادند، باقی مانده است. میزان گرمایی که یک سیاره از خود ساطع می‌کند، می‌تواند نشانه‌ای از سن آن باشد. هر چه گرمای کمتری نسبت به گرمای جذب‌شده از خورشید آزاد شود، سیاره پیرتر است.
اورانوس از سایر سیارات متمایز بود، زیرا به نظر می‌رسید به اندازه‌ای گرما می‌دهد که دریافت می‌کند. این نشان می‌دهد هیچ گرمای درونی ندارد. این موضوع دانشمندان را گیج کرد. برخی فرضیه‌سازی کردند که شاید این سیاره بسیار قدیمی‌تر از سایر سیارات باشد و کاملاً خنک شده است. برخی دیگر فرضیه‌سازی کردند که یک برخورد عظیم یا همان برخوردی که ممکن است این سیاره را به پهلو خم کرده باشد، تمام گرمای اورانوس را بیرون رانده است.
این در حالی است که هیچ یک از این فرضیه‌ها دانشمندان را راضی نکرد و آنها را بر آن داشت تا معمای سرمای اورانوس را حل کنند.
پروفسور «پاتریک ایروین»(Patrick Irwin) از دانشگاه آکسفورد و نویسنده ارشد مطالعه اول می‌گوید: ما فکر کردیم که آیا واقعاً ممکن است اورانوس هیچ گرمای درونی نداشته باشد؟ ما محاسبات زیادی انجام دادیم تا ببینیم اورانوس چقدر نور خورشید را منعکس می‌کند و متوجه شدیم که در واقع بازتابنده‌تر از آن چیزی است که قبلا تخمین زده شده بود.
دانشمندان تصمیم گرفتند میزان انرژی کامل اورانوس را تعیین کنند. این امر به معنی این است که دریابند این سیاره چه مقدار انرژی از خورشید دریافت می‌کند و در مقایسه، چه مقدار انرژی به صورت نور خورشید منعکس می‌کند و چه مقدار انرژی به صورت گرما ساطع می‌کند. برای انجام این کار، آنها نیاز داشتند تا کل مقدار نور منعکس‌شده از این سیاره را در تمام زوایا تخمین بزنند.
دکتر «سایمون» می‌گوید: شما باید نوری را ببینید که به طرفین پراکنده می‌شود، نه فقط آن نوری که مستقیماً به سمت شما برمی‌گردد.
برای به دست آوردن دقیق‌ترین تخمین از میزان انرژی اورانوس، دانشمندان یک مدل رایانه‌ای توسعه دادند که همه چیزهایی را که از جو اورانوس از دهه‌ها مشاهدات از تلسکوپ‌های زمینی و فضایی از جمله «تلسکوپ فضایی هابل»(Hubble Space Telescope) و تأسیسات تلسکوپ فروسرخ ناسا در هاوایی شناخته شده بود، گرد هم آورد. این مدل شامل اطلاعاتی در مورد غبارها، ابرها و تغییرات فصلی سیاره بود که همه آنها بر نحوه‌ انعکاس نور خورشید و چگونگی خروج گرما تأثیر می‌گذارند.
نویسندگان دریافتند که اورانوس حدود 15 درصد بیشتر از آن انرژی که از خورشید دریافت می‌کند، انرژی آزاد می‌کند، رقمی که شبیه به تخمین حاصل از مطالعه دوم است. این مطالعات نشان می‌دهد که اورانوس گرمای خود را دارد، اگرچه هنوز بسیار کمتر از همسایه‌اش نپتون است. نپتون بیش از دو برابر آن انرژی که دریافت می‌کند، ساطع می‌کند.
دکتر «سایمون» خاطرنشان کرد: اکنون باید بفهمیم که این مقدار گرمای باقیمانده در اورانوس به چه معناست و همچنین اندازه‌گیری‌های بهتری از آن انجام دهیم.
این دو مطالعه در دو مجله‌ Monthly Notices of the Royal Astronomical Society و Geophysical Research Letters منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/736404/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فناوری جدید کره جنوبی برای جلوگیری از انفجار باتری لیتیومی

رشفورد چقدر به بارسلونا تخفیف داد؟

ایران 2- اسپانیا 3؛ شوک بزرگ به شاگردان عادل

استقلال - چادرملو، هشت روز قبل از تراکتور

با انصراف نمایندگان کشورمان؛ پست نایب رئیسی تکواندو آسیا از دست رفت

پدیده تیم ملی زوج سید در شهداب

پرداخت 88 درصد تسهیلات دانش‌بنیان ها توسط بانک‌های غیردولتی

تاکید بر نقش حیاتی نخبگان ایثارگری در عبور کشور از "جنگ ترکیبی"

غزه، آزمون وجدان بشریت

ثبت‌نام 12 هزار یزدی برای پیاده‌روی اربعین

توضیحات آبفا در خصوص توزیع آب بسته‌بندی شده در تهران

50 کیلومتر از باند دوم محور یزد-طبس به بهره‌برداری رسید

بازدید معاون وزیر راه و شهرسازی از پروژه کمربندی زارچ - اشکذر

ادای احترام مسئولان ملی و استانی به مقام شامخ شهدای اردکان

بررسی میدانی مشکلات کمربندی یزد - اشکذر در بازدید شبانه معاون وزیر راه

ورزش عصرگاهی، امیدی تازه‌ برای کاهش افسردگی در سالمندان

اجرای طرح ارتقای امنیت و آرامش در اشکذر

جزئیات نرخ فروش ارز اربعین اعلام شد

اسکناس 20 یورویی بین فرانسه و لهستان دعوا انداخت

مادر شهیدان والامقام «بی باک» از قائم شهر مازندران آسمانی شد

ادای احترام معاون وزیر راه و شهرسازی به خانواده شهید والامقام جوکار در یزد

برنامه‌ریزی دقیق برای مدیریت آب کشاورزی یزد/ کارگروه فنی تشکیل می‌شود

شتاب در تکمیل پروژه‌های راهسازی یزد؛ اولویت اصلی کارگروه راه‌های استان

تصمیم عجیب بایرن؛ نه به ستاره پرطرفدار اروپا!

رونالدو باید سال 2021 به سیتی می‌رفت

بهره‌برداری از 50 کیلومتر باند دوم محور یزد ـ طبس

خبر جدید درباره قیمت گندم و پرداخت مطالبات گندمکاران

تلاقی اینترنت کوانتومی با فضا-زمان در یک ایده مبتکرانه

آزمون های زائد محیط زیستی برای خودروهای نو وارداتی  حذف شد

قیمت نفت با خوش‌بینی بازار صعودی شد

مراسمی به یاد شهدای کاراته استان

آخرین شایعات درباره محمدرضا اخباری در سپاهان

ماندگاری گرما در استان یزد

دلیل کاهش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر

«مبارزه با آلزایمر» با داروهای تایید شده سرطان

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 2 مردادماه

اوقات شرعی پنجشنبه 2 مرداد 1404 به افق یزد

طلای جهانی در سراشیبی ماند

کولر جدید ناسا برای سفر به مریخ

ضربه بزرگ به سپاهان؛ خداحافظ ستاره!

سایه سنگین خاموشی بر فولادسازان

26 بازیکنی که ساپینتو برای مدیریت ایمیل کرد

سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

پیشگامان واقعی؛ وویجرها نخستین کاوشگران مرزهای منظومه شمسی نبودند

رمز استقلال و انگیزه زندگی در «دوران پیری»

هابل برای اولین بار دنباله‌دار «31/اطلس» را رصد کرد

عکس روز ناسا از پرواز یک گوی آتشین بر فراز فلوریدا

بینایی فضانوردان طی ماموریت‌ها مختل می‌شود

تهدید نامرئی در اعماق آب: میلیاردها ذره نانوپلاستیک در اقیانوس اطلس شناور است

اورانوس سیاره سردی نیست