تاکید بر نقش حیاتی نخبگان ایثارگری در عبور کشور از "جنگ ترکیبی"
فرهنگی
بزرگنمايي:
خبر یزد - مدیر کل مرکز دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر، بر نقش حیاتی نخبگان ایثارگر در عبور کشور از "جنگ ترکیبی" کنونی تأکید کرد و به تبیین وضعیت کنونی کشور و نقش جامعه شاهد و ایثارگر پرداخت.
به گزارش ایثار ، دکتر رحیم نریمانی، در همایش نخبگان ایثارگری، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر به جنگ ترکیبی کنونی علیه ایران اشاره کرد و افزود: در این شرایط، نقش مؤثر جامعه شاهد و ایثارگر و روحیه ایثار، مقاومت و شهادتطلبی بسیار برجستهتر شده است، این جنگ واقعیتهای جامعه ایران را آشکار کرد؛ واقعیتی که قدرت بازدارندگی اصلی نظام جمهوری اسلامی، ایمان و روحیه ایثار و شهادتطلبی مردم است.
وی ولایت فقیه و رهبری را محوری مستحکم در دوران بحران دانست و بیان کرد: این محور در دوران بحران توانست ما را از حوادث نجات دهد و ارزش ولایت فقیه و رهبری بار دیگر مشخص شد.
مدیرکل مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در خصوص معادلات جهانی و بینالمللی خاطرنشان کرد: کشور ما در بحث نظم نوین جهانی و توازن قدرت حرف برای گفتن دارد، هر کشوری، چه تکقطبی و چه غیره، باید برای ایران سرفصل جدیدی باز کند و این جایگاه اجتنابناپذیر است، هر چقدر هم بخواهند ایران را تضعیف کنند، موفق نخواهند شد.
وی به حمایت از نخبگان اشاره کرد و گفت: مدیران وقت بنیاد پیش از جنگ تحمیلی نیز به این نتیجه رسیدند که باید از حوزه نخبگان حمایت شود. این نگاه برگرفته از دیدگاه بلند امام خمینی (ره) بود که در فرمان ده مادهای خود به اهمیت توجه به ایثارگران و فرزندانشان در مهدکودک تا دانشگاه اشاره کردند. این دکترین نیروی انسانی امام (ره) برای کادرسازی و آیندهسازی نظام از جامعه ایثارگری، همواره مدنظر انقلاب اسلامی بوده و اکنون ثمرات آن را میبینیم، هرچند باید در زمینه بهرهوری و ظرفیتسازی برای این جامعه نخبگانی بیشتر تلاش کنیم و برنامههای منسجم ملی داشته باشیم.
نریمانی به لزوم توجه جدی به نخبگان در بحث شایستهسالاری اشاره و عنوان کرد: دشمن نیز برای تفرقه در انسجام ملی و ایجاد عقبماندگی، به سراغ نخبگان میرود، در جنگ اخیر و حتی پیش از آن، نخبگان نظامی و هستهای ما هدف قرار گرفتند، در سیاستگذاری جدید کشور باید به صیانت و بهرهگیری از نخبگان توجه شود تا این عقبماندگیها جبران شود.
مدیرکل مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر به هیئتهای اندیشهورز به عنوان یکی از دستاوردهای اخیر اشاره کرد و گفت: یکی از اهداف اصلی ما در سیاستگذاری این هیئتها، استفاده از فکر، توان و ایدهپردازی نخبگان است، آنچه فضای عمومی کشور، ادارات، دانشگاهها و جلسات ما را به سمت جلو میبرد، تولید ایده و جریان عقلانیت فکری در جامعه و استمرار نگاه شایستهسالاری نخبگانی است.
وی با اشاره به برنامههای در دست اقدام، اعلام کرد: برگزاری نمایشگاه مخترعین به صورت استانی و ملی، تجلیل از کارآفرینان برتر و شرکتهای دانشبنیان در حوزه محیط زیست، بهخصوص در استان مازندران، جشنواره انتخاب ایدههای برتر، اجرای نهضت تفویض اختیار در دولت برای تمرکززدایی از پایتخت از جمله این برنامههاست. برگزاری نشستهای مستمر نخبگان با مسئولان عالیرتبه استانی از جمله استاندار، نماینده ولی فقیه و مدیران کل تخصصی، تولید کارت شناسایی ملی نخبگان با همکاری بانک دی، که شامل شاخصههای نخبگی و تسهیلات وامی خواهد بود.
نریمانی، افتتاح اولین مرکز نوآوری ویژه ایثار و شهادت در تهران با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای تجاریسازی ایدهها و محصولات دانشبنیان، راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری ایثار برای حمایت مالی از طرحهای پژوهشی و فناورانه با مبالغ بالا، پیشبینی 20 درصد از تسهیلات طرح شهید احمدی روشن و شهید آشتیانی برای شرکتهای دانشبنیان، اجرایی کردن تفاهمنامههای همکاری با بنیاد ملی نخبگان و استفاده از ظرفیتهای تسهیلاتی و شبکههای صنعتی، تأسیس گروه اینترنتی برای ارتباط مؤثرتر با نخبگان، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای نخبگان در هر استان و غرفههای تخصصی برای شرکتهای دانشبنیان و کارآفرین برتر در تهران و فراهم آوردن زمینه معرفی نخبگان در صداوسیما از جمله دیگر فعالیتهای در دست اجرا اعلام کرد.
مدیرکل مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر به بهرهبرداری از توان نخبگان دانشگاهی و متخصصان در حوزههای مختلف از جمله روانشناسی برای حمایت از خانوادههای شهدا و ایثارگران، پیگیری جذب 20 درصدی نخبگان در هیئت علمی دانشگاهها و بازنگری در فراخوانهای جذب، استفاده از ظرفیتهای سازمان امور استخدامی برای جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی بدون آزمون کتبی، حمایت از اردوهای ورزشی و تجلیلی برای نخبگان، توجه به بحث تولید محتوای دیجیتال در شبکههای اجتماعی به جای نشریات مکتوب و برگزاری نمایشگاه اکسپو دستاوردها در حوزه فرهنگ و ارتباطات و همکاری با رایزنهای فناوری نیز اشاره کرد.
وی بر نگاه همدلانه و حمایت متقابل در جامعه ایثارگری تأکید کرد و گفت: ما یک خانواده بزرگ شاهد و ایثارگر هستیم. اگر قدرت جذب، صیانت و حمایت از یکدیگر را نداشته باشیم، بالطبع به عنوان قشری که 3.5 میلیون نفر از جامعه ایرانی را تشکیل میدهیم، در بحث تأثیرگذاری نیز دچار مشکل خواهیم شد. اولین گام برای حمایت از این جامعه، حمایت خودمان از یکدیگر است، باید این گروههای جهادی، از جمله پزشکان و متخصصان سلامت، فعالیت خود را ادامه دهند، هر فردی با شناخت ظرفیتها و تواناییهای خود، خدمتی را ارائه دهد، نباید تنها به دنبال کمک از دیگران باشیم.
نریمانی از سعید کهنسال، مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران استان مازندران به دلیل برگزاری همایش پنجمین رویداد استارت آپ ها و تجلیل از نخبگان برتر شاهد و ایثارگر استان قدردانی کرد و گفت: مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران از جمله مدیران با برنامه و موفقی است که به مسائل و موضوعات نخبگان شاهد و ایثارگری و نیز استارت آپ ها اهتمام ویژه ای داشته و دارد و در این راستا همواره پیشرو و پیشگام بوده است، برپایی نمایشگاه و ارایه طرحها و دستاوردها توسط نخبگان شاهد و ایثارگر و به همت بنیاد مازندران دال بر این موضوع بوده است.
نریمانی در بابلسر با همراهی علی زاده معاون فرهنگی آموزشی بنیاد مازندران به نمایندگی از کهنسال مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران، ابراهیمی رئیس نخبگان بنیاد مرکز، گرجی رئیس بنیاد بابلسر با نخبه علمی جانباز سرافراز 70درصد دکتر خیرالهی و خانواده شهید والامقام موسی زاده" نخبه علمی " دیدار و از آنان تجلیل به عمل آورد.
انتهای پیام/
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
-
پنجشنبه ۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۲:۴۸
-
۳۱ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/736446/