يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴

علمی

ورود بازیگر جدید به مسابقه فضایی؛ کره جنوبی می‌خواهد تا سال ۲۰۴۵ روی ماه پایگاه بسازد

ورود بازیگر جدید به مسابقه فضایی؛ کره جنوبی می‌خواهد تا سال ۲۰۴۵ روی ماه پایگاه بسازد
خبر یزد - زومیت / کره جنوبی در میانه‌ی رقابت داغ برای تسخیر فضا، گام بلندی برداشته است. این کشور قصد دارد درطول دو دهه‌ی آینده، نه‌تنها در مدار زمین، بلکه روی سطح ماه نیز ...
  بزرگنمايي:

خبر یزد - زومیت / کره جنوبی در میانه‌ی رقابت داغ برای تسخیر فضا، گام بلندی برداشته است. این کشور قصد دارد درطول دو دهه‌ی آینده، نه‌تنها در مدار زمین، بلکه روی سطح ماه نیز حضور یابد و تا سال 2045 یک پایگاه قمری راه‌اندازی کند.
به‌نقل‌از روزنامه کره‌تایمز، سازمان تازه‌تأسیس فضایی کره جنوبی (KASA) در نشست عمومی 17 ژوئیه در بنیاد ملی پژوهش کره، نقشه‌ای را برای آینده ارائه کرد که پنج مأموریت کلیدی را دربر می‌گیرد. این مأموریت‌ها شامل اکتشاف مدار پایینی زمین، محیط‌های ریزگرانشی، مأموریت‌های قمری و پژوهش‌های خورشیدی و فضایی می‌شود.
بازار
کره جنوبی پیش‌تر نیز برنامه‌ای برای ارسال یک ماه‌نشین رباتیک به سطح ماه تا سال 2032 ارائه داده بود، اما در نقشه‌ی جدید، اهداف بلندپروازانه‌تری دیده می‌شود: ساخت یک ماه‌نشین پیشرفته تا سال 2040 و ایجاد پایگاهی برای فعالیت‌های اقتصادی روی ماه تا سال 2045. طرح تازه‌ی کره جنوبی، جاه‌طلبانه‌تر از تمام پیشنهادهای پیشین KASA است.
تجربه‌ی کره جنوبی در زمینه اکتشاف قمری نیز چشمگیر است. در سال 2022، نخستین کاوشگر قمری این کشور به نام «دانوری» توسط موشک فالکون 9 شرکت اسپیس‌ ایکس به فضا فرستاده شد. دانوری که در همان سال به مدار ماه رسید، هنوز فعال است و با مجموعه‌ای از ابزارهای دقیق، منابع طبیعی ماه را بررسی می‌کند. همچنین، این کاوشگر فناوری‌های نوینی را آزمایش می‌کند که در پروژه‌های آتی KASA کاربرد خواهند داشت.
به‌گزارش وایرد، برنامه‌ی کره جنوبی شامل دو فاز اصلی است. فاز نخست با مأموریت دانوری آغاز شد و فاز دوم برای سال 2032 برنامه‌ریزی شده است. این مرحله شامل پرتاب ماژول رباتیک یادشده، یک مدارگرد قمری دیگر و ماه‌نوردی 20 کیلوگرمی می‌شود. برخلاف مرحله‌ی نخست، پرتاب‌های آینده که از پایگاه فضایی نارو در جنوب کره جنوبی صورت می‌گیرند، بدون وابستگی به موشک‌های خارجی و با موشک بومی KSLV-III انجام خواهند شد.
مؤسسه زمین‌شناسی و منابع معدنی کره برای آمادگی بهتر، نمونه‌هایی از ماه‌نوردها را در معادن متروک زغال‌سنگ آزمایش می‌کند تا تا فناوری‌های لازم برای استخراج منابع فضایی را محک بزند.
سازمان فضایی کره جنوبی که در مه 2024 تأسیس شده، نظارت بر مؤسسه تحقیقات هوافضای کره (KARI) را بر عهده دارد که از سال 1989 در توسعه فناوری‌های فضایی فعالیت می‌کند. همچنین، مؤسسه ملی نجوم و علوم فضایی کره نیز به زیرمجموعه‌های KASA افزوده شده است. کره جنوبی با این ساختار و همکاری با بخش خصوصی، به دنبال جایگاهی در میان پنج قدرت برتر فضایی جهان است.
اهداف KASA فراتر از ماه است. این سازمان قصد دارد تا سال 2045 فضاپیمایی روی مریخ فرود آورد و همچنین، ساخت کاوشگرهایی برای رصد فعالیت خورشیدی و بهبود امنیت فضایی را نیز پیش‌بینی می‌کند. افزون‌بر این، تا سال 2035 ماهواره‌ای را برای دیده‌بانی خورشید در نقطه‌ی لاگرانژی L4 مستقر خواهد کرد؛ نقطه‌ای پایدار در فضا که تحت‌تأثیر گرانش خورشید و زمین، ماهواره را در محل خود حفظ می‌کند.
در این میان، کره جنوبی تنها کشوری نیست که به ساخت پایگاه قمری می‌اندیشد. ناسا نیز با برنامه آرتمیس امید دارد طی دهه آینده پایگاهی روی ماه ایجاد کند، هرچند کشمکش‌های سیاسی می‌تواند مانع آن شود. چین با همکاری روسیه و چند کشور دیگر، هدف مشابهی را تا سال 2045 دنبال می‌کند و هند نیز برنامه‌هایی برای ساخت پایگاه قمری تا سال 2047 دارد.


نظرات شما