خبر یزد - مدیر گروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی یزد: کمتوجهی به غربالگری چشم در سنین طلایی میتواند منجر به نابینایی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دکتر فروزنده کلانتری با اشاره به اهمیت ویژه دوران رشد کودک بهویژه در بازه سنی سه تا شش سال گفت: این سالها دوران طلایی برای رشد، تغذیه، ایمنی و غربالگری سلامت کودک محسوب میشود که باید مورد توجه ویژه والدین قرار گیرد.
وی افزود: یکی از اصلیترین برنامههای غربالگری در این سنین، غربالگری بینایی کودکان است که چنانچه بهموقع انجام نشود، میتواند منجر به کمبینایی یا حتی نابینایی کودک شود.
مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی با بیان اینکه بیماری «آمبلیوپی» یا همان تنبلی چشم از جمله مشکلات شایع بینایی در این سنین است، تأکید کرد: اگر کودک در دوران پیشدبستانی و مهدکودک مورد غربالگری قرار نگیرد، ممکن است فرصت طلایی درمان را از دست بدهد.
وی با اشاره به آمار غربالگری سال گذشته گفت: از میان کودکان واجد شرایط در سال گذشته، تنها 43 درصد تحت غربالگری بینایی قرار گرفتند که از این تعداد، هشت درصد مشکوک به اختلال بینایی تشخیص داده شدند.
کلانتری خاطرنشان ساخت: از میان این گروه، 407 کودک مبتلا به درجاتی از تنبلی چشم بودند که با تشخیص بهموقع، از کمبینایی نجات یافتند.
مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی گفت: از والدین درخواست داریم با مراجعه به مراکز جامع سلامت یا مراکز بهزیستی، غربالگری بینایی کودکان خود را جدی بگیرند و به این وسیله آینده بینایی فرزندانشان را بیمه کنند.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی